Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Как да създадете WordPress уебсайт в няколко лесни стъпки

Sofia Petrova

Колко от вас смятат, че да създадете сайт с WordPress е най-трудната задача на света? Е, ние, от Jump.bg, ще ви покажем в няколко бързи и лесни стъпки как да го направите.

Ще можете да имате собствен и работещ сайт на най-популярната и използваема платформа WordPress. Ако сте собственик на малък или среден бизнес, или начинаещ блогър, който тепърва прави първите си стъпки, тази статия е точно за вас.  

Какво е WordPress и защо е точно за мен? 

WordPress е най-ползваемата CMS (Content Management System) платформа за създаване на съдържание. Използва се от 40% от хората по света. Това е най-лесният и мощен инструмент за създаването не само на блогове, но и на големи корпоративни сайтове.

Напълно безплатен е, като можете да го инсталирате от вашия cPanel за минута, и да го модифицирате според вашите нужди. Добавяйте различни плъгини, които са над 40,000 на брой, за да подобрите функционалностите на сайта си.

WordPress се предпочита от потребителите, защото е лесен за употреба, а възможностите, които предлага са неограничени. Google обича този инструмент и това позволява чрез правилно изградена оптимизация на сайта (SEO) да се класирате на челните места в търсачката.

Не е нужно да имате технически познания, за да направите функционален сайт. Ако имате базови умения по CSS и HTML (програмни езици) имате възможността да промените изцяло вида на дизайна, който сте избрали. Искате да създадете място, в което да споделяте хобитата си или да покажете на света новия ви бизнес, WordPress е точният инструмент за вас. 

Възможно ли е да си направя страхотен сайт без да съм програмист? Какво ми е нужно?  

Стартирането на собствен сайт има точно два задължителни елемента, без които онлайн присъствието ви не би било възможно. 

Ако сега се колебаете дали да направите своя първи WordPress сайт и искате да стартирате бизнес онлайн, разгледайте нашето ръководство за 10-те основни стъпки, които да направите преди да започнете бизнес.

На първо място: Хостинг план

Хостингът е вашето сървърно пространство, на което качвате цялата информация, както и самия уебсайт. Той трябва да бъде надежден и сигурен, за да издържи на натоварването от влизания на потребители на сайта.

Ако нямате достатъчно хостинг пространство рискувате да пропуснете възможността да качвате повече файлове и да не получавате всички писма по вашата електронна поща.

Като доверен партньор на онлайн бизнеса ние, от Jump.bg, използваме LiteSpeed уеб сървър и оптимизиран хостинг, с който вашият сайт да зарежда светкавично. 

Ако сте начинаещ и тепърва правите първите си опити, планът WordPress хостинг Блогър Стар е точно за вас.

Свържете се с нас на sales@jump.bg , за да изберем заедно вашия WordPress хостинг според индивидуалните ви нужди. 

На второ място: Домейн име

Домейн името е вашият онлайн адрес, на който бързо и лесно да ви откриват потребителите. Бизнесът ви трябва да има запомнящо се име, за да бъде разпознаваем от потребителите.

Ако искате да бъдете блогър, но се колебаете кое име да изберете, препоръчваме да използвате личното, защото по този начин ще увеличите разпознаваемостта на личния си бранд. 

Как да изберете домейн име?

В специалната ни търсачка за домейн имена можете да пишете различни варианти, докато не намерите точното за вас, а след това е важно да закупите домейна, за да  стане официално ваш. Минималният срок, за който можете да вземете вашето име, е 1 година. 

Вижте още: 7 лесни стъпки за избор на домейн име

При избора на домейн помислете за разширението, което искате да поставите накрая. Най-популярното е .com, но ако искате да развивате бизнеса си само в България можете да изберете .bg. Опциите, които са пред вас, са: .com, .bg, .eu. .org и още много разширения, който можете да разгледате в сайта ни.  

Как да защитим собствеността над домейните си - основни съвети 

След закупуването на споделен хостинг и домейн име, ще получите достъп до контролния панел - cPanel, който можете да достъпите през вашия профил в сайта, откъдето ще можете да управлявате вашите услуги и да качите новия си WordPress сайт.

При достъпване в профила отидете в менюто на “Бързи връзки” и кликнете на надписа - вход в cPanel. 

При влизане в него ще се визуализира тази страница.

В края на страницата стигнете до Softaculous Apps Installer и логото на WordPress е точното място, на което да отидете, за да инсталирате инструмента и за минути да имате избраната от вас тема.  

Натискате бутона Install и след изчакване инсталацията да приключи, ще получите достъп до огромната библиотека от теми, с които инструмента WordPress разполага, за да изберете най-подходящата за вашия бизнес или стартиращ блог. 

Е, готови сте вече да стартирате собствения си сайт с най-ползваемата и удобна платформа WordPress. Убедихте ли се, че можете за няколко минути да имате собствен сайт и да го направите сами без да имате технически познания.

Нужно е само да имате доверен и надежден хостинг партньор, който да предостави сигурни и качествени услуги, за да бъдете спокойни за вашия бизнес в онлайн пространството. 

След като научихте как да създадете своя сайт на WordPress, разгледайте и нашите препоръки за Топ 10 WordPress плъгини, които да използвате през 2022 година, за да бъдете сред най-добрите.

instagram

Ние, от Jump.bg, предлагаме широко портфолио от хостинг услуги, с които сайтът ви ще зарежда бързо и ефективно. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на sales@jump.bg. Екипът ни е на ваше разположение! 

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуални новини и специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуални новини и специални промо оферти

Статия от Sofia Petrova

Макар да е едно от новите попълнения в екипа ни, вече знаем колко упорита и всестранно развита личност всъщност е Софи. Обича маркетинга, обожава книгите и не пропуска възможност да научи нещо ново, което да я направи още по-добра в работата. Софи се грижи за създаването на полезно за вас съдържание и ни помага да достигнем до още потребители и бизнеси, които имат нужда от нашите услуги. Разчитаме на нея, за да направим Jump.bg любим бранд и предпочитан партньор за собствениците на уеб сайтове и онлайн магазини в България.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин