Спестете до 97 лв. от цената за хостинг в пакет с .EU домейн!

Jump.BG: История на Успеха!

Jump.BG е сред успешните български хостинг компании – доверен партньор на редица малки и големи онлайн проекти - уеб сайтове за услуги, онлайн магазини, медии, корпоративни сайтове, блогове и др.

На прага на своя 13-ти рожден ден, ще се върнем назад във времето към момента, в който компанията прави своите първи стъпки в хостинг бизнеса, за да измине пътя си до успеха днес и да усетим пулса на хората, които стоят зад него.

Jump.BG: искрата на проекта!

Една лятна вечер на 2010 г., разпускайки на терасата, няколко добри приятели се шегуват, че един ден – ще имат своя собствена хостинг компания, в която всичко ще бъде, както трябва. И тук предупреждението: „Внимавай какво си пожелаваш!“ – ги застига съвсем скоро.

Само няколко месеца по-късно, в началото на 2011 г. – един от тях им напомня какво са си говорили с предложение да опитат, защото имат нужната експертиза в областта системна администрация, подкрепена с топлата грижа за клиентите – два от значимите фактори на успеха.

Избират името Jump – с асоциацията за трамплин към успеха, какъвто компанията е и до днес за клиентите, които й се доверяват!

Регистрират фирмата на 8 февруари 2011 г., а 9 дни по-късно – на 17 февруари стартира и същинската дейност – с пълния набор хостинг услуги, които са достъпни и днес – в т.ч. споделен хостинг и виртуални сървъри (VPS).

Разпределят си дейностите – кой да се заеме с административно-управленските задачи, кой със системната администрация и кой с грижата за клиентите.

Но, като всяко начало и това е не просто трудно, а много трудно. Налага се да прогледнат отвъд своята експертиза, като се преборят с присъщите на всеки стартиращ бизнес задачи, като да изберат билинг система (която се използва и до днес), да вникнат в счетоводни казуси и други несвойствени за техничарите дейности.

Първите сървъри, които използват са в Германия, тъй като чисто финансово са по-достъпни. На по-късен етап, за да удовлетворят потребностите на своите клиенти в България, добавят и локация – България, като стават клиент на Delta.BG.

Бизнесът е успешен, клиентската база расте, но 2015 г. се оказва преломна за вече набралата скорост компания. Един от двигателите на бизнеса решава да поеме по нов житейски път, което се явява препятствие за малкия и сплотен екип.

Изправени пред необходимостта да потърсят подкрепа извън компанията, за тях е естествено да се обърнат към партньора, която им предоставя инфраструктура (сървъри) за локацията България, а именно – Delta.BG.

За нейния собственик – Драгомир Желев, предложението идва в подходящия момент, тъй като иска да разшири бизнеса на Delta.BG с още услуги. Той поставя условие, че би купил бизнеса на Jump.BG, но само ако се запази екипа и така реално – и двете страни са удовлетворени.

Следващият крайъгълен камък в историята на Jump.BG е в края на 2019 г., когато компанията приема NovaHost и бизнесът се разширява с нови клиенти, нова локация – Франция и с нова експертиза в лицето на екипа зад компанията.

Във времето след това към локациите, в които Jump.BG предоставя споделен хостинг е добавена и Великобритания и към момента броят локации е 4 – България, Германия, Франция и Великобритания.

В края на 2022 г. следва поредната крачка напред и нагоре. След успешната имплементация на OpenStack в клауда на Delta.BG – първата българска хостинг компания с това постижение, в него са мигрирани и сървърите Jump.BG в България. Така всички клиенти и партньори на Jump.BG могат да се възползват от облачните технологии и успеха на Delta.bg.

След тази относително кратка ретроспекция по стъпките на успеха на Jump.BG, нека надникнем и зад кулисите при хората, които не са под светлините на прожекторите, но със своите експертиза, постоянство и воля са преодолели всички предизвикателства на компанията, за да продължат в устрема – напред и нагоре!

По пътя на успеха

Две от значимите фигури в компанията са част от нея от самото й създаване. Нека започнем с тях - Валентин Джоров и Тихомир Георгиев.

Валентин Джоров – от Jump.BG към Delta.BG

Валентин Джоров или както ние го наричаме -  Вал, е един от създателите на Джъмп.БГ, който и до днес е близо до компанията, съпричастен към нейните предизвикателства и успехи. Със създаването на компанията се ангажира със системната администрация.

Валентин Джоров - съосновател на Jump.BG и системен администратор в Delta.BG

Валентин Джоров - съосновател на Jump.BG и системен администратор в Delta.BG

След промяната в собствеността през 2015 г. Вал остава в бизнеса, като се фокусира върху предизвикателства в Делта Клауд ООД – проекти на по-големи клиенти, прилагане на custom решения, автоматизация и др.

Двамата, заедно с Неделин Петков, стоят зад успешната имплементация на OpenStack в облачната инфраструктура на Делта Клауд ООД, с което Delta.bg става първата българска хостинг компания с това постижение.

OpenStack е иновативна и високо технологична платформа за облачно управление, която развързва ръцете на системните администратори и дава множество конкурентни предимства на клиентите, които са се доверили на Delta.BG и Jump.BG.

Това, което мотивира Валентин е желанието да знае и може повече - любознателност, подкрепена с експертиза и търпение да стигне до същината на даден проблем или познание. Това е и причината да умее да носи факела на Прометей в екипа – да бъде успешен и продуктивен лектор на вътрешни обучения и да прави сложното познание - достъпно за всеки от нас!

Тихомир Георгиев – Forever Jump.BG!

Тихомир Георгиев или както го наричаме Тишо – е в Jump.BG от преди да има Jump.BG! Бил е ангажиран да тества услугите на компанията преди да стартира нейната дейност и се грижи за спокойствието и успеха на клиентите и партньорите й до ден днешен! Можем да кажем, че e живата история на Jump.BG, писана лично от него!

Тихомир Георгиев - ръководител "Техническа поддръжка" в Jump.BG, в компанията от самото начало.

Тихомир Георгиев - ръководител "Техническа поддръжка" в Jump.BG, в компанията от самото начало.

След тестовете на услугите преди старта на ефективното им предлагане на клиенти, той е поканен да се присъедини към екипа на компанията и се ангажира с грижата за клиентите – т.нар. съпорт.

След промяната през 2015 г. Тихомир е поканен да се развива в областта системна администрация в Делта Клауд ООД, но избира да продължи своя професионален път, като остане близо до клиентите на Jump.BG, като разшири екипа по поддръжка и го оглави.

С усмивка и удоволствие посреща новите лица в екипа, за да ги преведе през софтуерните и инфраструктурни лабиринти, за да се чувстват уверени и спокойни в екипа с нужните подкрепа и комфорт.

Тишо потвърждава, че е емоционално обвързан с Jump.BG и гледа на компанията, като на свое дете. Щастлив е, че името на бранда се запазва, както и веселия и закачлив дух с аватара (жабок), който също претърпява своите метаморфози, но ще му отделим време по-напред в разходката ни.

Петър Христов – от NovaHost до Jump.BG и само напред!

Петър Христов се присъединява към екипа на Jump.BG в края на 2019 г. (официално от 01.01.2020 г.) с хостинг компанията NovaHost. Неговият старт в хостинг света е преди десетина години, когато предлага CS сървъри, които могат да бъдат закупени лесно с SMS плащане.

Успява да постигне добра доходност, развива хостинг услугите и се грижи за разширяване на клиентското портфолио на NovaHost, но осъзнава, че този бизнес би бил по-успешен в екип, поради което и се присъединява към отбора на Jump.BG. Знаещите и можещите се намират и събират.

Петър Христов

Петър Христов

Ако го попитате къде е силата му, скромно ще Ви отговори, че е момче за всичко, т.е. би се справил на всяка позиция, защото е бил във всяка една роля в екипа. Към момента носи отговорността на системен администратор, коди и откликва на всеки зов за съпорт от колеги и клиенти.

Извън професионалните си страсти е запален по пътешествия и обикаля света, което с всяка нова дестинация гарантирано разширява мирогледа му. На въпроса коя от посетените държави остава в сърцето му, разкрива, че това е Шри Ланка, от където споделяме и негови съкровени моменти, запечатани в кадри:

Петър-Христов-Шри-Ланка

Устремът му да се само-предизвиква го отвежда на високо към планинските маратони. Амбицията му през 2023 г. е да преодолее маршрута Ком – Емине за по-малко от 10 дни (обичайно е за 21-24 дни), за което ще го подкрепяме! За да е полезен на общността поддържа и YouТube канал, който не е ориентиран към това да се похвали с постижения, а да дава съвети и насоки на тези, които споделят страстта му.

Петър-Христов-планина-12

Плами – нашата support lady!

Хостинг светът не е съвсем дамски, поради което е изненада в екипа на техническата поддръжка да блести перла! Тя сподела, че винаги се е интересувала от компютри - софтуер, хардуер, гейминг и започва да изучава JavaScript с идеята да се насочи към програмиране.

В този момент идва и предложението да се присъедини към нашия екип, където израства професионално под супервизията на Тихомир Георгиев. В периода си на обучение в Jump тя се влюбва в Linux. 

Сферата ни изисква всекидневно научаване на нови неща, което й предоставя единствено удовлетворение. Актуалното предизвикателство пред нея са LPIC сертификатите и нямаме търпение да я поздравим и за това й постижение!

Борката – най-младият член на екипа!

Борислав Стоянов или Борката, се присъединява към екипа ни на най-млада възраст! Започва да се интересува от Linux още в ученическите си години, поради което и в последствие се ориентира към работа в тази област.

Така започва неговото приключение в Jump.BG. За да навлезе по-бързо и уверено в спецификата на нашия бизнес, му подават ръка и инженерите от отделите "Техническа поддръжка" и "Системна администрация". Към момента се подготвя за LPIC сертифициране.

Борислав Стоянов - техническа поддръжка в delta.bg и Jump.BG

Борислав Стоянов - специалист техническа поддръжка в Delta.B и Jump.BG

Има амбицията да създаде видео съдържание за YouTube канала на Jump.BG с полезна и грижовно подбрана информация на база на клиентските запитвания, на които откликва ежедневно.

В личен план - обича спорта! Тренира тенис и плуване, кара ски и играе волейбол и футбол. Богата палитра от активности, както в индивидуални, така и в отборни спортове, което развива умението му да се справя със задачи сам, но и да бъде добър екипен играч в нашия отбор.

Sales Team

Отдел продажби са нежните цветя в отбора– Стиляна Колев, Елица Маноилова и София Николова. Справят се блестящо в този нетипичен за дами сегмент, благодарение на дългогодишния си опит, вниманието и грижата към клиента, които изповядват!

Елица Маноилова (в ляво) и Стиляна Колев (в дясно), заедно с Боряна Попова (маркетинг мениджър) в средата - на събитие.

Елица Маноилова (в ляво) и Стиляна Колев (в дясно), заедно с Боряна Попова (Директор маркетинг и бизнес развитие) в средата - на събитие.

Най-голямото предизвикателство пред тях е точно да идентифицират от какво се нуждае клиента. Често пъти хората, които прохождат в дигиталния свят, имат ясна концепция за своето онлайн присъствие, но се нуждаят от доверен партньор в нейното успешно реализиране.

София Николова - специалист "Продажби" в Jump.BG и Delta.BG

София Николова - специалист "Продажби" в Jump.BG и Delta.BG

Именно тук срещат подадената ръка от Sales Team, които търпеливо и внимателно вникват в концепцията, за да предложат най-доброто решение.

Ключът към успеха, според нашите нежни цветя, е ефективната комуникация. Всеки казус има решение, ако двете страни си подадат ръка и обсъдят възможните варианти, за да бъде избран оптималния.

Dev Team

Dev Team-ът почти винаги остава в сянка за клиентите, тъй като няма непосредствен контакт с тях, но те са толкова важни за екипа, както всеки друг в него! Те реализират интерфейса и функционалностите, от които се нуждаем, за да сме близо до клиентите в дигиталния свят и да откликваме на техните нужди! Стараят се винаги да са в крак с новите технологии и често експериментират с тях.

Георги Димитров - dev manager - Jump.BG, Delta.BG

Георги Димитров

Нашият Dev Master - Георги Димитров има над 10 годишен опит в разработването и оптимизацията на уеб-базирани приложения и електронни магазини. През годините участва в разработката на редица дигитални проекти за големи български и чуждестранни компании.

Галин Стоименов (в ляво) - най-младият член на дев екипа и Георги Димитров (в дясно) - ръководител на dev екипа в Delta.BG и Jump.BG.

Галин Стоименов (в ляво) - най-младият член на дев екипа и Георги Димитров (в дясно) - ръководител на dev екипа в Delta.BG и Jump.BG.

Като ръководител на Dev Team-а, Георги участва във внедряването на инфраструктурни решения от ново поколение в областта на облачните услуги и менажираните хостинг решения. Има интереси в областта на новите методи за изследване на бързодействие и оптимизация на популярните платформи и системи за уеб програмиране.

Том Атанасов (в дясно), заедно с Борислав Стоянов (в дясно) и Валентин Джоров (в средата)

Другите членове на екипа са Том Атанасов - front-end разработчик, автор на статията "За “българската кирилица” и шрифтовете, които я поддържат", Александър Найденов, автор на статията за PHP версия 8.3 и Галин Стоименов - back-end разработчици и Петър Христов, за който разказахме по-горе.

Marketing Team

Екипът ни е съвсем млад, но изключително силен и сплотен!

Боряна Попова (Боби) нашият нов маркетинг мениджър измина пътя от победата в Jump #Markethon 2021 до новото си амплоа, където може да разгърне нестандартното си мислене и висока експертиза за брилянтно представяне на компанията.

Бoряна Попова - маркетинг мениджър на Jump,BG и Delta.BG

Бoряна Попова - Директор маркетинг и бизнес развитие на Jump,BG и Delta.BG

Друг член от маркетинг екипа е Дара - маркетинг експерт, с няколко години опит в сферата. Дара е прецизна и обръща внимание на всеки детайл. Обича да преминава през различните трамплини на маркетинга. Работата й носи удоволствие, а рекламата за нея е истинско призвание.

Боряна Попова (маркетинг мениджър) в ляво, Борислав Стоянов (техническа поддръжка) в средата и Божидара Цончева в дясно - маркетинг експерт в Jump.BG и Delta.BG на 20-я рожден ден на WordPress, София, май 2023 г.

Боряна Попова (Директор маркетинг и бизнес развитие) в ляво, Борислав Стоянов (техническа поддръжка) в средата и Божидара Цончева в дясно - маркетинг експерт в Jump.BG и Delta.BG на 20-я рожден ден на WordPress, София, май 2023 г.

Нашият дизайнер Краси вдъхна нов живот на аватара на сайта и жабокът се завърна след няколкогодишна пауза. Най-голямата й страст е да жонглира с форми и цветове.

През 2023 г. към екипа ни се присъединява Теди - тя завършва Висшето военно-мосрко училище със специалност Киберсигурност и има интереси към дигиталния маркетинг и SEO.

Теодора Боянова - маркетинг специалист в Jump.BG и Delta.BG на събитие Cyber Varna във Висшето военно-морско училище. октомври 2023 г.

Теодора Боянова - маркетинг специалист в Jump.BG и Delta.BG на събитие Cyber Varna във Висшето военно-морско училище. октомври 2023 г.

През 2024 г. маркетинг екипа на хостинг Jump се разширява с още една маркетинг фурия - Дени! Тя има интереси към създаване на съдържание, маркетинг и реклама.

Двигателят на успеха или просто "Драго"

Драгомир Желев - популярен сред мнозина и като Драго, е човекът с най-голям принос - Jump.BG да се задържи на гребена на вълната през последните години и да преодолее препятствията на пазара.

Драгомир Желев, CEO на Delta.BG и Jump.BG

Драгомир Желев, CEO на Delta.BG и Jump.BG

Неговият бизнес нюх в комбинация с експертиза в областта системна администрация и опитът с клиенти са в основата на правилните бизнес решения и успехът на компанията днес.

Когато придобива Jump.BG през 2015 г., той вече управлява успешна хостинг компания - Delta.BG, специализирана в предоставяне и поддръжка на виртуални, наети сървъри и колокация с фокус върху IT компании и корпоративни клиенти със специфични изисквания за изчислителна мощ.

С приемането на Jump.BG и NovaHost в семейството на Delta, портфолиото от клиенти и услуги на управлявания от него бизнес се разширява. Това носи не само възможности, но и предизвикателства, които той преодолява с разширяване на екипа и инвестиране в експертиза чрез обучения и сертифициране.

Амбицията на успешния мениджър е Jump.BG да предлага повече услуги на повече клиенти, с което разкриваме и част от бъдещите планове на компанията да представи нови услуги и да покори нови пазари.

Той се завърна! (еволюция на аватара)

Тези от Вас, които са били близо до компанията през годините, познават добре закачливия аватар – усмихнатият жабок! Той присъства в атмосферата на бранда от самото му създаване през 2011 г., но преживява своята еволюция във времето и за определен период не присъства в дизайна на сайта.

Ето как е изглеждал дизайнът на уеб страницата - преди да стартира ефективното предлагане на хостинг услуги:

Как изглеждаше жабата при създаването на Jump.BG

Ето и изглед от дизайна на уеб сайта на Jump.BG в самото начало:

Jump.BG-история-на-успеха-първи-дизайн
Jump.BG-история-на-успеха-първи-дизайн-2

На по-късен етап аватарът добива индивидуалност:

Jump.BG-история-на-успеха-стар-аватар
Jump.BG-история-на-успеха-стар-дизайн

Следват няколко години, в които аватарът е заменен от други фигури с унисон с актуални трендове, до 2022 г., когато отново се завръща

Jump.BG - история на успеха от 2010 г. до днес

А сега накъде?

Посоката на компанията продължава да бъде напред към нови пазари и нагоре – с предлагане на нови услуги, които са без аналог на българския пазар! Очаквайте най-доброто от нас, уверени сме, че ще Ви изненадаме!

Jump.BG-премиум-хостинг-услуги-на-конкурентни-цени

Статия от Боряна Попова

Боряна обича технологиите и има афинитет към това - сложните неща да бъдат обяснявани просто и разбираемо, за да бъдат достъпни за повече хора. Има интереси и в областите AI, ML, SEO, копирайтинг, дизайн и др. С внимание към детайла и силата на думите, Боряна харесва нетипичните и нестандартни решения и обича да излиза out of the box.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин