Спестете до 97 лв. от цената за хостинг в пакет с .EU домейн!

Jump вече е в клауда!

Имаме удоволствието да Ви информираме, че Jump "вече е в клауда". Това означава, че сървърите, на които се хостват сайтовете и проектите на нашите клиенти и партньори в България вече са част от облачната инфраструктура на Делта Клауд ООД.

Делта Клауд ООД е компанията, която предоставя инфраструктура на Jump.BG от самото си създаване (Очаквайте скоро и публикация за "Историята на Jump.BG").

През 2022 г. Делта Клауд успешно имплементира OpenStack в своя облак - иновативна и високо технологична платформа за облачно управление, която развързва ръцете на системните администратори и дава множество конкурентни предимства на клиентите, които са се доверили на Delta.BG и Jump.BG.

Именно поради това - миграцията Jump.BG към облака на Делта Клауд e малък празник за нас и разкрива възможности за клиентите, които предстои да анонсираме съвсем скоро (stay tuned!).

А какво всъщност е облак?

“Облаците”, като елемент на IT инфраструктурата, могат да се разглеждат като множество сървъри, които се управляват централизирано, като една система. Този подход позволява изключителна гъвкавост при управление на ресурсите, а по отношение на натоварването - работата може да се разпределя в по-голям брой паралелни заявки, което ги прави бързи и ефективни.

В облака се извършват дейности, свързани с изчисление и съхранение на информация. Интернет пространството не би било същото без облачните технологии. Благодарение на тях Вие можете да достъпвате своите данни от всяко кътче на Земята с висока скорост и по-висока сигурност и надеждност.

Потребители сме на многобройни облачни услуги, без да подозираме в т.ч. Google Photos, Yahoo, Facebook и др. Оставяйки настрана тривиалната употреба, много бизнеси изграждат цялата си инфраструктура, с помощта на тези технологии.

Какви са предимствата на облачните услуги?

Когато говорим за предимства, аспектите са два - от гл.т. на нас, които се грижим за удобствата и уюта на нашите клиенти в нашата инфраструктура; и от гл.т. на нашите клиенти, като ползватели на нашите услуги.

От гл.т. на клиентите - те получават по-бърз и ефективен хостинг, с по-висока сигурност и надеждност и по-голяма гъвкавост от наша страна с по-висока отзивчивост на клиентските запитвания. Казано по друг начин - развързват ни се ръцете!

От наша гл.т. - едно от основните предимства на “облака” e, че не е необходимо да се поддържа специфичен хардуер. Този фактор спестява пространство, средства и време.

Друго предимство е, че съхранението на данни се извършва върху няколко сървъра. Това намалява риска от загуба на важна информация.

Облачните технологии са все по-актуални и се развиват със светкавична скорост. Потвърждение за това са моделите с облачни решения, които могат да удовлетворят нуждите на всеки потребител. 

А какво е OpenStack?

Споменахме в самото начало, че облакът, в който е Jump, е под OpenStack. И вероятно част от вас ще се запитат - какво е това и разбира се - какво от това?

OpenStack е платформа, чрез която управляваме своята клауд инфраструктура. Тя стартира, като проект на NASA, който е с отворен код - може да се използва от всеки и към него може да допринесе всеки. А когато това са големите в индустрията - ефектът е още по-значим.

Сред компаниите, които са избрали OpenStack и допринасят за неговото развитие са: Microsoft, Intel, Samsung, Cisco, Ubuntu, Cisco, Dell, HP и др. Ето част от от тях:

По своята същност, платформата OpenStack позволява управление на големи количества мрежови, изчислителни или ресурси за съхранение. Тя представлява набор от софтуерни модули за управление на частни и публични облачни инфраструктури.

Достъпът се реализира чрез контролен панел за по-голяма гъвкавост и високо ниво на управление. Бизнес моделът на OpenStack предоставя инфраструктура като услуга (IaaS). Потребителите имат достъп и контрол върху параметрите на средата и могат да управляват допълнителни компоненти.

linkedin

Защо избрахме OpenStack?

Преди всичко, това е най-разпространеният Cloud софтуер, с отворен код, който печели доверието на редица световно известни компании. Разполага с непрекъснато разрастваща се общност. Позитивите, които употребата на OpenStack ще донесе за нашите потребители са:

Хардуерна виртуализация 

При необходимост, хардуерните компоненти могат да се заменят с логически  алтернативи. Тяхната интеграция и контрол се извършват с помощта на  приложно-програмен интерфейс (API).

Персонализирана интеграция

Openstack дава свобода на потребителите си, да разполагат с ресурсите на инфраструктурата, според своите нужди. Компонентите, които предлага платформата са много и класифицирани, според тяхното приложение.

Неограничена скалируемост

Лесно разрастване на малките проекти, в по-мащабни такива, без да се налагат промени в цялостната архитектура.

Сигурност и надеждност

Сигурността е водеща цел на OpenStack архитектурата. Що се отнася до надеждност, тук разработчиците и техните приложения не са зависими от хардуерно оборудване. Платформата предоставя сигурна и устойчива среда.

Стремежът ни, да предлагаме на клиентите си иновативни и оптимизирани хостинг решения, ни доведе до облачните технологии. С бързите си темпове на развитие, те позволяват на всеки уеб базиран бизнес,  да се разраства и адаптира по-добре, в защитена и достъпна среда.

Очаквайте скоро да Ви информираме за иновативни, базирани на OpenStack решения, чрез които нашата VPS услуга ще бъде достъпна практически за всеки, който няма умения и експертиза в областта "системна администрация"!

Само с един клик ще разполагате с VPS, с инсталиран софтуер, готов за използване за успешен старт на Вашите проекти! Успехът на нашите клиенти прави успешен и нашия бизнес!

Jump.BG-премиум-хостинг-услуги-на-конкурентни-цени

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин