Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Какво е Cloudflare и как да добавите сайта си в платформата?

Cloudflare е водеща компания, която предлага облачни услуги, популярни като CDN (Content Delivery Network). В превод на български език, това означава "мрежа за доставяне на съдържание", която има за цел да осигури по-добър и по-бърз достъп до Вашия сайт от различни точки на света. Така, ако сайтът Ви се хоства на сървър в България, той ще се отваря светкавично бързо и от потребители в САЩ и Австралия.

Принцип на работа

Cloudflare разполага със сървъри в над 100 държави по целия свят, които са свързани в мрежа - т.нар. мрежа за доставяне на съдържание или CDN (Content Delivery Network).

Ако добавите своя сайта в Cloudflare, статичната информация от него се доставя (репликира) до всеки сървър в мрежата. Когато потребител желае да достъпи сайта Ви, данните се сервират от най-близкия сървър, поради което с използването на Cloudflare се подобрява скоростта на зареждане на сайта в по-отдалечени локации.

Ето още професионални съвети как да оптимизирате скоростта на зареждане на сайта, грижовно подготвени от нашия екип.

Тази технология ускорява зареждането на сайтовете, които я използват. Но бързодействието не е единственият позитив. Мисията на Cloudflare е да осигури максимална защита на сайтовете на своите потребители

Работи се върху минимизиране на агресивни обхождащи ботове, зловредни атаки и други практики, с отрицателно влияние върху сайтовете. Представете си тази технология, като допълнителен слой защита

Повече за услугата

Пакетите с услуги на Cloudflare предлагат сигурност, производителност и надеждност. Можете да избирате между четири плана, като най-базовият е безплатен.  

Всеки план може да бъде надграждан с допълнителни  модули. Разработени са богат набор от услуги, насочени в подобряване на достъпа и сигурността. Всички те са налични през общ контролен панел.

Регистрация в Cloudflare

Употребата на тази CDN услуга можеше да се извърши през cPanel. Тъй като модулът в контролния панел няма да се поддържа от страна на Cloudflare, препоръчваме да извършите директна регистрация в техния сайт, а именно: https://dash.cloudflare.com/sign-up

Създаването на акаунт се извършва чрез попълване email и парола. Въведете съществуващ email акаунт и парола, която да отговаря на следните изисквания: най-малко 8 символа, 1 цифра, 1 специален символ и без празни пространства в началото или края.

Не пропускайте да верифицирате email адреса си. Това се случва от съобщение, което ще получите на посочената електронна поща.

При коректна регистрация ще бъдете допуснати до административния панел на Cloudflare. Той се състои от три основни панела: навигационно меню (1), странична лента с услуги (2) и основен прозорец (3).

instagram

Добавяне на сайт в Cloudflare

Това действие се извършва от бутон “Add site” в навигационното меню. В текстовото поле напишете домейна, който желаете да добавите и натиснете бутон“Add site”, както е указано на изображението по-долу. 

*Важно е да използвате вече регистрирано име.

Делят Ви няколко кратки стъпки до завършването на процеса.

Изберете план, който удовлетворява нуждите на Вашия сайт (най-долу е безплатният план), натиснете бутон “Continue” и Cloudflare автоматично ще провери и създаде DNS записи.

В следващия прозорец можете да прегледайте коректността на намерените записи. Следва още един бутон “Continue”, който ще Ви пренасочи към инструкции за заменяне на DNS сървъри. 

Това действие се извършва на мястото, в което е регистрирано домейн името. Ако сте го закупили през Jump.bg, настройките се намират във вашата клиентска зона.

Ето как да промените DNS неймсървърите за конкретно домейн име.

Надяваме се тази статия да ви е запознала с услугата Cloudflare и нейното управление. Нашият технически екип е винаги на линия за вас 24/7, а при въпроси можете да се свържете с нас на support@jump.bg.

Jump.BG-премиум-хостинг-услуги-на-конкурентни-цени

Статия от Тихомир Георгиев

С над 10 години опит в техническата поддръжка, основната цел на Тихомир е да запознае клиентите ни как да използват услугите или прилежащият към тях софтуер.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин