Спестете до 97 лв. от цената за хостинг в пакет с .EU домейн!

Оптимизация и по-бърз сайт за eventis.bg с WordPress Support от Jump.BG (Case Study)

През 2023 година поставихме стартов трамплин на услугата WordPress Support от Jump.BG. Екипът ни от техническа поддръжка - 24/7 комуникира с клиенти, за да им оказва съдействие при нужда.

В разговорите с клиентите установяваме, че доста голяма част от тях разполагат уебсайтовете си на най-популярната CMS платформа - WordPress. За да можем да бъдем още по-полезни и да добавяме още стойност за нашите клиенти - добавихме услугата WordPress съпорт.

Подготвихме три плана според нуждите на клиентите с възможност за надграждане на плана с фокус върху оптимизация на сайт, одит, 24/7 съпорт при кризисни ситуации, настройки на плъгини, подобряване на слоя на защита на сайта и други.


Кои са eventis.bg и какво решение търсиха с услугата ни WordPress Support?

Eventis.bg се позиционират в сферата на събитията и ивент мениджмънта. Зад бранда стои агенция с мотивиран и креативен екип, с над 8 години опит зад гърба си в организацията на корпоративни и частни събития – фирмени събития, конференции, тиймбилдинги и много други. Ето и какво споделят те:

“Основахме компанията, за да носим щастие и да Ви помогнем да се откъснете от сивото ежедневие.”

Константин Кинчев

Собственикът на eventis.bg се свърза с нас, като желанието му беше да се подобри бързината на сайта и да се направи цялостна оптимизация. 

Оптимизацията на сайта е важна за доброто представяне в търсачките, бързината на зареждане, потребителското поведение, генериране на конверсии с т.ч. увеличаване на приходите.

Като бизнес позиционирани онлайн - eventis.bg имат крайна цел, която да бъде постигната, когато потребителите пристигнат на сайта, а именно попълване на контактна форма. За да бъде изпълнена тази цел е нужна добра оптимизация на сайта.

Добрата оптимизация е нужна на eventis.bg, за да постигна своята цел - потребителите, посетили уебсайта, да попълнят контактна форма и да бъде иницииран контакт.

Как подобрихме скоростта на зареждане на eventis.bg?

След като ни бе предоставен достъп до сайта - направихме анализ и мониторинг, за да прегледаме представянето и подготвим препоръки за подобрение. 

Експертите ни с над 10г. опит в WordPress платформата, направиха анализ и представиха на клиента възможните действия oт наша страна във връзка с оптимизацията.

Клиентът ни даде зелена светлина и започнахме работа по сайта. Направихме промените и изпълнихме тестове. Последващата стъпка от процеса по оптимизация, който е включен в нашата услуга, е препоръки за действия, предназначени за разработчици. Описахме всяко едно действие, което е нужно да се предприеме. 

В комуникацията си с клиента разбрахме, че той се грижи за своя сайт - извън ролята си на собственик на бизнес. За да добавим максимално много стойност за него - помогнахме с полезна информация, за да може той сам да извърши необходимите действия. Съпътствахме клиента на всяка една стъпка, водени от желанието да помогнем, колкото можем повече.

Как изглежда успехът?

Успехът за нас се измерва в показателите, които реално отчитат подобренията на бързината на сайта. Споделяме част от подобренията, които постигнахме. След изпълнението на всички наши препоръки, можете да видите и промяната в показателите: 

Репорт от PageSpeed Insights за десктоп версията на Eventis.bg преди нашата намеса:

Репорт от PageSpeed Insights за десктоп версията на Eventis.bg преди нашата намеса:

В частност разглеждаме Speed Index - отговарящ за времето, за което уеб сайтът зарежда.

Ето и резултатите след препоръки и оптимизация:

Ето и резултатите в Page Speed insights след препоръки и оптимизация - speed index
report в Page Speed insights след препоръки и оптимизация:

Част от оптимизацията е постигната чрез прилагането на допълнително кеширане на страницата и активиране на CDN услуга.

При преглед на сайта в началото с PageSpeed Insights бе видно следното от Google:

    • Reduce unused JavaScript 0.37s 

    • Eliminate render-blocking resources 0.31s 

    • Preconnect to required origins 0.14s 

Изпълнихме препоръките с оптимизация на на css и js.

Ето и какво беше нужно да се подобри за мобилната версия на сайта:

    • Eliminate render-blocking resources 1.91s

    • Serve images in next-gen formats 1.64s

    • Properly size images 1.57s

Коригирахме с правилна оптимизация на css и js, както приложихме оптимизация на изображенията - те се сервират в webp формат.

Резултат от нашата работа - мобилна версия на сайта:

резултатите в Page Speed insights след препоръки и оптимизация за мобилната версия

Заключение:

В заключение бихме искали да споделим с вас, коментар от собственика на Eventis.bg след използването на услугата ни:

"Бях очарован от екипа, обслужването и навременната намеса."

Константин Кинчев

Благодарни сме, че клиентът се свърза с нас - посочи определена нужда и главна цел, за да можем да му помогнем и постигнем търсеният резултат.

Доверието към нашата експертиза е изключително важно за нас.

Увеличаването на броя клиенти, които желаят да получат WordPress Support ни мотивира и прави щастливи, че продължаваме да добавяме стойност за клиентите. Като им осигуряваме нужната помощ и подкрепа - 24/7.

Ако се грижите за WordPress или WooCommerce сайт - доверете ни се и Вие - за да получите най-добрата грижа за своя сайт.

WP-Support

Статия от Божидара Цончева

Божидара с размах владее performance маркетинга и анализите в Google Analytics. Споделя, че писането е нейната страст от дете, а дигиталния маркетинг втора любов, в която се влюбва преди няколко години. Благодарение на нея, потребителите на Jump.bg, ще получават винаги актуална и полезна информация в блога, подбрана с грижа и внимание от нея. Извън работната среда, ще я видите да чете стихосбирки и да споделя моменти с любимите си приятели.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин