3+1 причини защо да си вземете .eu домейн за своя бизнес

Дигиталната трансформация на бизнеса е глобален тренд, в резултат на който в последните години броят на потребителите онлайн със собствен сайт се увеличи драстично, за да бъдат видими за повече потребители.

Онлайн присъствието изисква използването на домейн име и хостинг, на който да се изпълнява съдържанието на уеб сайта. В тази публикация акцентираме над Top Level домейна  - .eu и поднсдвмр 3+1 причини защо да закупите именно него за своя бизнес.  

Домейн разширението .EU е привилегия за бизнесите в Европа и е подходящото за всеки уеб сайт, който се развива на територията на Европейския съюз.

Top Level домейнът е сравнително млад, като първите регистрации на домейни с това разширение са през 2006 година, което го прави и не толкова добре познат на широката аудитория в Европа.

Към днешна дата са регистрирани близо 10 000 000 млн. .eu домейна, според регистратора EURrid, който отговаря за поддържането и сигурността на базата данни от закупени .eu домейни.

3+1 причини защо да изберете .eu домейн за своя бизнес

  1. Разнообразие от свободни домейни - .eu домейнът е сравнително ново домейн разширение от първо ниво и все още не е толкова популярно за широката аудитория, която стартира своите бизнеси.

    Често можем да имаме страхотно име за нашия нов онлайн проект, но да ни спира това, че това домейн име вече е заето. Ще Ви успокоим, защото все още има много свободни имена с разширението .eu, които не са закупени и това е Вашата възможност да стартирате бизнеса си с .EU домейн име.

Проверете за вашето свободно домейн име с разширение .EU и го заявете още сега!

  1. Достъпна и атрактивна цена - Домейн разширението .eu е на много достъпна цена за всеки един потребител независимо дали е начинаещ или вече е стартирал своя бизнес, но иска да започне да продава в друга страна в Европа.

    Регистрацията на .eu домейнът се предлага на цена от 19,40 лв., а в момента е 8.78 лв като сравнение с цената на други домейн разширения това е най-оптималната цена. Атрактивната му цена е следствие от факта, че EUrid, който е регистър за това домейн разширение, е НПО, което е създадено с цел да обедини европейската общност онлайн и всеки един гражданин на Европейския съюз да има възможност да закупи този домейн.   

  1. Европейски имидж и авторитет - .eu домейнът е утвърден като престижен на територията на целия Европейски съюз, защото е признат за официален на общността.

    Със закупуването на Top Level домейн, който е много добре познат на аудиторията в други страни, Вие си гарантирате имидж и доверие към своя бизнес. Ако спечелите още от самото начало своите потребители, ще си гарантирате, че те ще Ви се доверят и ще са много по-склонни да направят покупка от Вас.  

Важно! - Всеки гражданин на Европейския съюз може да си закупи .eu домейн. Процедурата по регистрация на домейна е бърза и лесна, като е нужно да споделите вашите имена, адрес, на който живеете и желаното свободно име, което искате да закупите.

Заради риска от кибератаки, EURrid проверява всяко едно лице, което взима това разширение, за да гарантира сигурност на мрежата и базата от данни, както и да предотврати злонамерени действия от страна на потребителя. 

*EURid проверява данните в системата who.is, където се записват данните за домейн името.

linkedin

  1. Част от европейския бизнес - Закупуването на .eu домейн е подходящ начин да излезете извън пределите на България, като станете част от европейския онлайн бизнес. Благодарение на него, Вашето позициониране в онлайн среда в други страни-членки на Европейския съюз ще бъде много по-лесно и бързо ще бъдете приобщени към европейската идентичност, като изградите доверие.  

Надяваме се, че успяхме да Ви убедим да вземете своя .eu домейн и да стартирате бизнес в България и не само. Побързайте да регистрирате своето домейн име и се убедете в ползите, които то ще Ви донесе. 

Ако в момента се колебаете дали да стартирате своя онлайн бизнес, но сте избрали точното домейн разширение, можете да прочетете повече за 10 стъпки за успешно стартиране на онлайн бизнес.

Jump.bg е акредитиран регистратор на EURrid, като можете да вземете .eu домейн от нас с гарантирана сигурност и надеждност. Ако имате въпроси или нужда от помощ при избора на домейн име, не се колебайте да се свържете с нас на support@jump.bg

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуални новини и специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуални новини и специални промо оферти

Статия от Божидара Цончева

Божидара с размах владее performance маркетинга и анализите в Google Analytics. Споделя, че писането е нейната страст от дете, а дигиталния маркетинг втора любов, в която се влюбва преди няколко години. Благодарение на нея, потребителите на Jump.bg, ще получават винаги актуална и полезна информация в блога, подбрана с грижа и внимание от нея. Извън работната среда, ще я видите да чете стихосбирки и да споделя моменти с любимите си приятели.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин