BLACK FRIDAY

бъди готов за промоциите

Условия за ползване

Условия за ползване

Задължителна информация съгласно Закон за защита на потребителите и Закон за електронната търговия:
- Наименование: Джъмп.БГ ЕООД
- ЕИК: 201416377
- Седалище и адрес на управление: Гр. София, ул. Найчо Цанов 172
- Адрес за кореспонденция и упражняване на дейността: Гр. София, ул. Найчо Цанов 172
- Email: office@jump.bg
- Телефон: 0 700 31011
- Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG201416377
Надзорни органи:
- Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр.София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24
факс: 02 / 988 42 18
гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg
- Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" № 15,
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg
Адрес на онлайн платформа за алтернативно разрешаване на спорове: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG

Настоящите общи условия регулират отношенията между: Джъмп.БГ ЕООД, наричан по-долу за краткост "Доставчик" и всеки клиент на Джъмп.БГ ЕООД, наричан по-долу за краткост "Потребител", ползващ неговите услуги, се съгласява да спазва изброените условия за ползуване:

Доставчикът си запазва правото да променя, изтрива и редактира Условията за Ползване по всяко време, като съответните промени ще бъдат публикувани на този адрес. Съобщения за нарушаване на тези Условия за Ползване се изпращат на abuse@jump.bg .

Доставчикът категорично забранява разполагането на следния тип съдържание, като файлове или връзки върху хостваните уеб сайтове:

 • Torrent links (Torrent tracker)
 • psyBNC, IRC и подобни приложения
 • Порнографски издания
 • Warez съдържание
 • Хакерски програми или архиви
 • Софтуер за изпращане на СПАМ съобщения
 • Лишено от авторско право съдържание
 • Файлов download
 • Background процеси (proxy server, чат сесии)
 • Рейтинг сайтове и системи, платформи за file/image sharing
 • Съдържание нарушаващо законодателството на Република България
 • Европейски правни норми
 • Скриптове или програми, целящи DDoS ( Denial of Service)
 • Perl или Python базирани приложения и скриптове, който могат да причинят нежелани ефекти на системата ни се наказват автоматично от системата ни за мониторинг на качените файлови формати и подсигуряване на файловата система.

Сървърни лимити и ограничения:

Споделената хостинг услуга предполага използването на ресурсите на един сървър от определен брой потребители. За да се избегне консумацията на прекалено много ресурси от един потребител за сметка на останалите, са въведени следните ограничения за всеки отделен хостинг пакет:

 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Старт" не трябва да заема повече от 30 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Стандарт" не трябва да заема повече от 55 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Бизнес" не трябва да заема повече от 125 CPU минути за 24 часа.
 • Потреблението на ресурси от скриптове, процеси или софтуер на хостинг акаунти при план "Риселър" не трябва да заема повече от 140 CPU минути за 24 часа. Това потребление е сумарно между всички акаунти, добавени от потребителя използващ този план.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Блогър Старт" не трябва да заема повече от 70 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Блогър Уни" не трябва да заема повече от 125 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Блогър Про" не трябва да заема повече от 200 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Company Small" не трябва да заема повече от 20 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Company Plus" не трябва да заема повече от 45 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Company Enterprise" не трябва да заема повече от 80 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Онлайн Старт" не трябва да заема повече от 60 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Онлайн Бизнес" не трябва да заема повече от 95 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Онлайн Про" не трябва да заема повече от 145 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Dev Junior" не трябва да заема повече от 20 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Dev Advanced" не трябва да заема повече от 40 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Dev Senior" не трябва да заема повече от 60 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Social Starter" не трябва да заема повече от 50 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Social Expert" не трябва да заема повече от 100 CPU минути за 24 часа.
 • Общото потребление на ресурси от скриптове, процеси или софтуер при хостинг план "Social Guru" не трябва да заема повече от 160 CPU минути за 24 часа.

Предоставеното място от Доставчика не може да бъде използвано единствено за цел backup. Това се отнася единствено за услуги, спадащи в категория "Споделен Хостинг". Пространството може да бъде използвано само за нуждите на уеб сайтовете, които се хостват на хостинг акаунта на Потребителя. Потребители, които нарушат тези условия, ще бъдат известени чрез е-мейл и ще им бъде даден срок от 24 часа, в рамките на който да предприемат нужните мерки. Ако нарушението не бъде преустановено в дадения срок, хостинг акаунтът ще бъде спрян.

Всяка отделна база от данни, качена от Потребителя, не може да превишат лимита от 1GB (1,024 MB). Потребители, които нарушават това условие ще бъдат известени чрез е-мейл и ще им бъде даден срок от 24 часа, в рамките на който да предприемат нужните мерки. Ако нарушението не бъде преустановено в дадения срок, хостинг акаунтът ще бъде спрян.

Доставчикът е длъжен да уведоми Потребителя за предстоящи действия от негова страна.

Употреба на мултимедия стриймингът и поддръжката която предлага Доставчикът

Mедиа стриймингът се предлага под формата на FFmpeg / Xvid / MP4Box поддръжка заедно с PHP модул за FFmpeg който приложенията Ви могат да ползват. Лимитират се следните действия, при който клиентът може да бъде ограничен:

 • Прикачване и преправяне на формат на видео клип в размер на повече от 200 Мб
 • Прикачване и преправяне на формат на видео клипове повече от 1 на брой ( на веднъж )
 • Използване на поддръжката на Видео форматиране и преправяне която сме предоставили на всички клиенти за употреба за създаване на сайтове като Vbox / Youtube на споделен хостинг
 • Използване на FFmpeg технологията за създаване на сайт който съдържа лицензирани материали или Еротични видео материали

Изпращане на еmail-и и възможни ограничения:

Категорично се забранява изпращането на нежелани масови, комерсиални съобщения (Търговски съобщения) през Интернет (наречено още SPAM) от сървъри, принадлежащи на Доставчика. Доставчикът си запазва правото, при установяване на SPAM нарушител да му бъде наложена санкция - премахване на Потребителя (акаунта) без предупреждение. За "СПАМ" ще се счита също всяко следващо поискано или непоискано търговско съобщение след 300 (триста) изпратено в рамките на 1 час, независимо дали са изпратени през Email софтуерно приложение на домашния компютър на Потребителя или през уеб базирано софтуерно приложение като phpList / ccMail и други.

В случай на разпращане на непоискани съобщения през контакт или форми за регистрация Доставчика запазва правото си да ограничи Email услугата на клиента.

 • В случай на разпращане на непоискани съобщения през контакт или форми за регистрация Доставчика запазва правото си да ограничи Email услугата на клиента.
 • Изпращането на Email/и при използването на услугата "VPS Хостинг" не се лимитира , но прекалено бързото или прекалено масивното изпращане на Email-и може да доведе до неприятни ограничения от глобалните Email доставчици като - MSN / Yahoo / Google .
 • Изпращането на Email/и при използването на услугата "Нает Сървър" не се лимитира , но прекалено бързото или прекалено масивното изпращане на Email-и може да доведе до неприятни ограничения от глобалните Email доставчици като - MSN / Yahoo / Google .

Отговаряне и адресиране на въпроси / искания чрез тикетинг системата ни https://www.jump.bg/members/supporttickets.php :

Доставчикът се стреми да отговори на първото Ви запитване до 15 минути, след което поради множество фактори бързият отговор не може да бъде гарантиран.

Сигурност и сканиране ежедневно на хостинг услугите

Доставчикът се задължава да сканира и преглежда с анти-вирусна и други налични програми съдържанието на клиентите, който използват Споделен Хостинг.

Потребителят се съгласява да отговаря сам за файловете си и състоянието им, ако използва VPS Хостинг услуга без поддръжка от страна на Доставчика.

Потребителят се съгласява да отговаря сам за файловете си и състоянието им, ако използва Нает Сървър без поддръжка от страна на Доставчика .

Потребителят се съгласява, че ограничаването или прекъсването на услугата му, било то VPS или Нает Сървър, може да бъде предизвикана от не изпълнение за адекватна поддръжка на услугата.

Backup функция за споделен хостинг услуги

Услугата eжедневен backup се предоставя доброволно от страна Доставчика. Платформата на Доставчика извършва няколко архива/backups върху собственото си оборудване на определен период от време, по собствено усмотрение. Типично биват запазени 7 архивни копия.

Доставчикът съхранява архивите, направени от самия него за своите нужди в случай на формсмажорни обстоятелства, възникване на технически проблеми в оборудването на Доставчика, действия или бездействия на трети лица и организации целящи да навредят на Доставчика.

Доставчикът насърчава потребителя да съхранява допълнително информацията намираща се върху предоставеното му за ползване пространство на отдалечени носители и/или устройства. 

Доставчикът си запазва правото да изключва файлове с голям размер, специфични разширения или определени директории при създаването на архивни копия и файлове, качени с цел архивиране, за да бъде избегнато натоварване на системата.

Използване на SFTP / SSH протокол за връзка

Потребителят се съгласява, че всяко негово действие може да бъде записвано в системни логове.

Потребителят се съгласява, че всяко действие срещу системата или срещу сигурността на системата може да доведе до деактивиране на неговата услуга.

Потребителят носи отговорност за всички действия, които трети лица могат да изпълнят използвайки неговият ключ или паролата му.

Uptime / Поддръжане на сайтовете на услугите в нормално състояние  

Доставчикът се съгласява и задължава да поддържа сайтовете на всичките Потребители в изрядно състояние според вече описаните условия за ползване на услугите.

Доставчикът не е отговорен за условия извън неговият контрол, които предизвикват прекъсване на услугата, например:  

   

- Проблем предизвикан от потребител, които е нарушил условията за използване на услугите и е предизвикал глобалната мрежа да ограничи свързаността, която предлагаме за общо ползване;

- Проблем предизвикан на хардуерно ниво, които не може да бъде контролирано и поправено в нормалните 10-20 минути при софтуерни фактори;

- Проблем предизвикан от атаки или неправилни потребителски настройки.

   

Доставчикът се задължава да прегледа точната причина, поради която се е случило прекъсване на достъп до услугата, и да помогне на Потребителя максимално в допустимите граници.

Доставчикът се задължава да обясни в детайли причината за всички прекъсвания на услугите, които Потребителят ползва.

Регистрация, подновяване и трансфер на домейни

За да използва предоставените Услуги, Потребителят следва да се регистрира, като предостави необходимата информация при попълване на регистрационната форма и заплати съответната абонаментна такса.

Пълноценното активиране на домейна се извършва до два дни от вписването му в регистрите на имена на домейни в Интернет.

Доставчикът не носи отговорност в случаите, когато данните предоставени от Потребителя са грешни, непълни или неточни и това е довело до отказ на регистрация.

Доставчикът не носи отговорност в случаите, когато данните предоставени от Потребителя са грешни, непълни или неточни и това е довело до отказ на регистрация.

Доставчикът дава на Потребителя възможност за подновяване на периода, за който е регистриран избрания от Потребителя домейн, като преди изтичане на заявения от Потребителя срок на регистрация на домейна, Доставчикът му изпраща напомнително електронни писма, на посочения от него електронен e-mail адрес.

Доставчикът не носи отговорност, ако Потребителя не е получил напомнителното писмо, тъй като е предоставил грешни или неточни електронни адреси или е сменил електронните си адреси и не е уведомил за това Доставчика.

Доставчикът не носи отговорност, ако след изтичане на срока на регистрация, името на домейна е било заявено и/или регистрирано от трето лице, цената за нова регистрация или подновяване е по-висока, домейнът не функционира или е изтрит от регистрите, поради това че Потребителят не е заплатил своевременно за продължаване срока на неговата регистрация.

Домейн не може да бъде трансфериран навън преди да е навършил 60 дни от датата на регистрация.

Домейн не може да бъде трансфериран навън след като е изтекъл или остават по-малко от две седмици преди датата на изтичане.

 

Доставчикът се задължава да запазва съдържанието на временно спрени акаунти към услугите споделен хостинг в продължение на 45 дни. Времето за съхранение на данни върху виртуални сървъри, които не са подновени или са спрени е 30 дни.

Интелектуална собственост

Материалите, предоставени на този уеб сайт, включително и без ограничение, всички редакционни материали, фотографии, илюстрации и други графични материали, имена, лога, търговски марки и марки за услуги, са собственост на Доставчикът и са защитени от Закона за авторските права и останалите закони за интелектуална собственост.

Доставчикът си запазва правото да ограничава или напълно изключва сайтове който използват чужда интелектуална собственост по една или друга причина на уеб сайтът си без съгласието на реалният собственик който евентуално предлага тази собственост срещу заплащане.

Доставчикът не предоставя никаква информация за клиентите си на трети лица (освен публичната Whois информация за домейните). Единствено изключение е ако бъде поискана от официалните органи съд и прокуратура. Потребителят се съгласява Доставчика да използва предоставените лични данни с цел доставка и поддръжка на предлаганите услуги.
Доставчикът и потребителят се задължават никога да не правят публично достояние писмената или устна кореспонденция проведена между тях. Кореспонденцията не следва да се публикува в печатни и електронни медии (включително интернет сайтове).

Цена на услугите

Потребителят има право в срок до 30 календарни дни да се откаже от ползването на услугата и да прекрати договора, без предизвестие и без да посочва причина за това. След прекратяване на договора, заплатената сума за закупените услуги се връща на потребителя.

Услугите, чиито такси не подлежат на възстановяване са всички продукти от следните категории: Услуги, които нарушават общите условия за ползване, домейни, SEO услуги, SSL сертификати и наети сървъри. Услугите, чиито заплатени такси подлежат на възвръщане трябва да са заплатени за период от 3, 6 12 или 24 месеца.

Срокът за връщане на сума е от 5 до 10 работни дни.

ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА „БИСКВИТКИ“

Jump.BG използва технологии за събиране на информация - т. нар. „бисквитки“ (cookies), които представляват малко количество информация, което уеб сървърът изпраща на уеб браузъра и позволява на сървъра да събира обратна информация от браузъра.

С използването на сайта Jump.BG ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява с Политиката за използване на „бисквитки“.

ДОСТАВЧИКЪТ има право да използва „бисквитки“, за да предостави на ПОТРЕБИТЕЛЯ по-добро изживяване в Jump.BG и да предложи най-подходящата услуга на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

ДОСТАВЧИКЪТ има право да подготвя анонимни статистики, които му помагат да разбере как ПОТРЕБИТЕЛЯТ предпочита да използва страниците на Jump.BG, за да подобри структурата и съдържанието им, изключвайки идентифицирането на личността на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

Посещаването на Jump.BG може да създаде следните бисквитки:

 • за производителност на сайта;
 • за анализиране на посетителите на сайта;
 • за географско насочване;
 • за регистрация;
 • за рекламна дейност.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да изтрие бисквитките чрез опциите на всеки един браузър;

ДОСТАВЧИКЪТ си запазва правото да променя Политиката за използване на „бисквитки“ по всяко време.