Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Подобрена защита за вашите сайтове (+видео)

Jump.BG

 

За всички нововъведения в хостинг плановете на Jump.BG, които стартирахме на 28 февруари 2019 г. можете да прочетете тук.

В тази публикация ще ви дадем повече информация, относно новите ни по-малки промени, които не са маловажни. Разберете защо и как можете да ги използвате, за да подобрите контрола и сигурността на работата си.

 

 

cPanel предоставя няколко базови метода за защита на вашите страници, повече информация за тях можете намерите тук.

 

  1. Нови Mod Security правила

От съображения за сигурност, няма как да споделим конкретни детайли какво точно е ново тук, но можем да кажем, че този защитен модул работи много по-стриктно.

Всъщност той е наличен от известно време и някои наши потребители вече са се сблъсквали с неговата функционалност. На кратко, той предпазва както самия хостинг акаунт, така и самите ви Интернет страници от лошо поведение или заявки.

Наша цел е да предоставяме на крайния потребител максимален контрол и поради тази причина и в cPanel има специализирано поле “ModSecurity”. От него може да включвате и изключвате тази защита.

 

Пример за това:

В случай, че ще извършвате SEO odit на Интернет страницата ви, е необходимо да спрете тази защита. Ако не извършите това действие е твърде вероятно временно достъпа ви да бъде ограничен.

Тук подчертаваме, че добрите ботове (google, bing etc) са изключени от тази защита. Също така допълнително предимство е, че модула може да бъде изключен/включен, както глобално за акаунта, така и само за определени страници.

 

  1. Google Safe Browsing

Ако в даден етап в страницата ви бъде качено злонамерено съдържание Google може да предприеме действия срещу нея. Често, чрез браузъра Chrome даден сайт бива маркиран, като опасен с червен прозорец. Ако този процес не бъде забелязан навреме, то последиците могат да бъдат много големи.

Първоначално винаги трябва да подсигурявате страницата си, но от наша страна ви предоставяме още една нова опция за известяване при евентуален проблем.

 

Това е именно Google Safe Browsing (cPanel -> G-safe browsing). Посредством това поле, може да сканирате вашите страници и най-важното да настроите това действие да се извършва автоматично. Също така може да поставите email адрес и така ще получавате известия при нередно съдържание.

Пожелаваме на всички, да виждате само това поле:

 

 

Тези нови и променени функционалности ще ви предоставят по-голям контрол и сигурност за вашите Интернет проекти.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин