Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Какво ново в Joomla 3.7?

Jump.BG

Новата версия на Joomla вече е факт и включва различни промени, които ще подобрят качеството на работата ви. Joomla е една от предпочитаните системи за управление на съдържние. Със своята популярност този CMS (Content Management System) се нарежда до WordPress и Drupal. Добавянето на съдържание, редактирането му и цялостната администрация се извършва през изключително удобен административен панел, което помага за лесната работа на потребителите. Започнете работа по развитието на вашия блог с избора на подходящия хостинг, а след това развийте вашите идеи.

1. Подобрен дизайн на административния панел

Една от основните цели на Joomla винаги е била да предоставя на потребителите си нови възможности за по-лесна работа, както и да бъде в крак с последните тенденции. Разработчиците представиха новия Flat дизайн. На пръв поглед промяната не изглежда драстична, но е забележима и много от вас ще я оценят. Сравнете сами предишния дизайн с новия.

Версия 3.6.5

Old Joomla Interface

Версия 3.7

New Joomla 3.7 interface

2. Допълнително сортиране на статии

В тази версия са въведени допълнителни опции при сортирането на статии - по гласуване и рейтинг. По този начин съвсем лесно ще може да проследите кои от вашите материали биват оценени от потребителите, за да може да управлявате по-лесно съдържанието си.

Версия 3.6.5

Sortirane na statii w joomla 3.6.5

 

Версия 3.7

sortirane na statii v joomla 3.7

 

3. Допълнителни полета

Новата версия предоставя възможността за създаване и добавяне на 15 нови допълнителни полета. Те могат да бъдат добавени във вашите статии, контакти, потребителските полета и други. Тази промяна ще е изключително полезна за строго специализирани страници, които изискват от потребителите си специфична информация.

dobaviane na dopalnitelni poleta

4. Multilingual Associations Component

Тази нова опция е от изключителна важност, ако притежавате интернет страница, която разполага с повече от един език. Вече освен основния изглед ще може да въвеждате и превод на статиите ви. Така всеки добавен от вас материал ще бъде на повече от един език. Опцията е добавена, за да можете да развиете възможностите на страницата си.

5. Подобрения по TinyMCE

TinyMCE предоставя чудесни базови опции при оформлението на вашата статия, но понякога липсата на допълнителни опции може да ви ограничи. При новата версия обаче това няма да е така. От Joomla представиха сериозни подобрения и възможности в редактора. Добавете бързо и лесно менюта, контакти и други опции в новата ви статия. Ето едно сравнение на въпросния редактор:

Версия 3.6.5

redaktor-joomla-3.6.5

Версия 3.7

podobren redaktor v joomla 3.7

Това бяха някои от основните промени в Joomla 3.7. Можете да се сдобиете с новата версия чрез специализирания мениджър в административния панел, като е необходимо само страницата ви да използва версия 3.6.5 към този момент. Разработчиците обаче напомнят да извършите архивно копие преди да извършите това действие, както и да проверите дали наличните модули поддържат новата версия.Възползвате от нашите хостинг предложения, които поддържат версия 3.7.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин