Спестете до 97 лв. от цената за хостинг в пакет с .EU домейн!

Jump.BG - 13 години в Сърцето на Иновациите!

Месец февруари е специален за нас в Jump.BG - празнуваме своя рожден ден! През 2024 г. навършваме 13 години и избрахме по-нетипичен подход как да отпразнуваме своята годишнина.

За място на партито избрахме дейта центъра, в който е изградена нашата инфраструктура - Equinix SO2 - световно призната емблема на високотехнологичните иновации!

Поканихме наши приятели и партньори, които да имат възможността да научат повече за нас, детайли от кухнята, тайни behind the scenes, както и да разгледат дейта центъра отвътре!

Какво е Equinix SO2

Макар и накратко да споменахме - какво е Equinix SO2, ще споделим малко повече информация - за повече яснота защо избрахме партито ни да бъде именно там!

Equinix е голяма американска компания, специализирана в изграждането на дейта центрове. Това са специално проектирани сгради, в които са гарантирани най-добрите условия за безупречна работа на сървърите.

Всеки, който ползва домашен компютър, лаптоп или телефон, знае, че при по-голямо натоварване - устройството загрява и излъчва топлина, като се нуждае от охлаждане.

Представете си много такива устройства, събрани наблизо, които се нуждаят от охлаждане или по-точно климатизация. Можем ли това да го осигурим в домашни условия? За едно-две устройства - да, но за хиляди - трудно!

Но Вашият домашен компютър не се нуждае само от охлаждане, за да работи му е нужен и ток! И какво се случва, ако няма захранване - угасва!

В премиум дейта центровете - всички тези рискове са премислени многократно и са взети мерки, така, че - електрозахранването никога да не спира, охлаждането да е безупречно и всичко е хипер иновативно!

Имахме желанието да предоставим възможност на нашите приятели да се потопят в един друг свят - там, където "живее" интернет! дин свят с железни правила и дисциплина, за да бъде Вашият уебсайт - винаги онлайн!

Equinix - компанията, на която ние се доверяваме за колокиране на нашата инфраструктура е с над 25 годишна история в този бизнес, с изградени над 250 дейта центъра на 5 континента!

Компанията има безупречно know how, което искахме да споделим с нашите приятели! Защото е изумително!

Единственият недостатък на идеята ни бе, че мястото е ограничено - нямахме възможност да поканим всички! Но, ако имате голямо желание да преживеете именно това, свържете се с нашия маркетинг мениджър - Боряна Попова в LinkedIn, за да Ви предвиди при следващо мероприятие!

Началото!

Във времето от 9:30 до 10:00 бяхме предвидили да се съберем. Нашият маркетинг мениджър очакваше гостите на самия портал, за да им съдейства с регистрацията и да ги съпроводи до мястото на събитието.

Съоръжението е строго охранявано, достъпът е ограничен и лица могат да бъдат допускани изрично с предварително уведомяване.

Jump.BG празнува 13 години в Equinix SO2 - регистрация

Докато се съберем цялата група - гостите се зареждат с кафе, вода, ентусиазъм и енергия за новите знания, които предстои да получат.

Съпроводени до залата, гостите бяха посрещани от Георги Димитров - управляващ партньор и Елица Маноилова от отдел продажби с ароматно кафе за добър старт.

Лесно и бързо се завързват нови контакти, когато настроението е добро и атмосферата приятелска!

За наша приятна изненада, всички гости успяха да пристигнат навреме, за да можем още в 10ч. да стартираме презентацията, която бяхме приготвили.

Дискусиите се разпалиха още преди събитието да е стартирало!

Доверихме се на Боряна Попова и Георги Димитров, като бяхме уверени, че поверяваме гостите в най-грижовните и внимателни ръце с любов и внимание!

Jump.BG празнува 13 години в Equinix SO2 - презентираме

Точно навреме се преместихме в залата, а Боряна Попова и Георги Димитров откриха събитието.

Jump.BG - началото

Върнахме се 13 години назад, когато в една лятна нощ няколко момчета разпалено дискутират как могат да правят нещата по-добре, ако създадат своя хостинг компания.

Няколко месеца по-късно мечтата им вижда бял свят и те поемат своите първи стъпки в предприемаческия бизнес. Компанията стартира с услугите, които се предлагат и сега - споделен хостинг, домейни, виртуални сървъри и др.! Дори начините на плащане, които ползваме сега, са били достъпни и тогава!

Еволюция през годините!

Сблъсъкът с реалността е челен! Едно е да разбираш от хостинг и системна администрация, да обслужваш клиенти, съвсем друго е да се грижиш за бизнеса и неговия просперитет!

Но упоритост и постоянство, те се справят, а израстването се случва през 2015 г., когато Delta.BG придобива Jump.BG, за да разшири хоризонтите пред екипа!

Компанията запазва своето име и идентичност, а на по-късен етап в началото на 2020 г. придобива - Nova Host!

Историята на компания с повече детайли и информация споделихме в публикацията "Jump.BG - История на Успеха!". Ще оставим линк към нея в края на тази публикация.

От презентация с 44 слайда - 2 бяхме посветили на Jump.BG. Всички останали бяха за Delta.BG - компанията, която стои зад Jump.BG, която осигурява техническата инфраструктура на Jump.BG от самото й създаване до днес и компанията за която мнозина знаят съвсем малко!

През пролетта на 2023 г., когато Delta.BG бе представена, като спонсор на месечните събития WordPress Meetup, организирани от Ники Кръстев, към компанията имаше изключително голям интерес, взрив от въпроси.

Поради което и решихме да подарим на нашите приятели повече информация от кухнята, поднесена ясно и разбираемо!

Jump.BG празнува 13 години в Equinix SO2 - за Delta.BG

Фокусът се измести върху Delta.BG.

Delta.BG - утвърден пазарен лидер!

Компанията е създадена през 2009 г. и през настоящата 2024 г., ще отбележи 15 годишен юбилей, но с тази дейност по своята същност, нейният създател - Драгомир Желев се занимава от доста повече години.

Драгомир-Желев-Jump.BG-1

Драгомир Желев, CEO на Delta.BG и Jump.BG

Както споменахме по-горе, първите си сървъри в България - Jump.BG наемат от Delta.BG и това партньорство е факт и днес.

Delta.BG - Иновативни Smart Cloud технологии, виртуални и наети сървъри, лидер в областта на специализираните облачни решения.

Слайд от презентацията

Заставайки пред този слайд смело и дръзко скочихме в облака, за да разгледаме заедно - какво е cloud, какво представляват облачните технологии и защо някои облаци са по-умни (smart) от други!

Услугите на Jump.BG и Delta.BG!

Естествено преминахме към услугите на Delta.BG и Jump.BG - доколко те се припокриват и доколко те се различават.

Jump.BG таргерира по-малки или прохождащи компании и бизнеси, като може да им осигури споделен хостинг, WordPress хостинг с WordPress Support, хостинг за онлайн магазини, домейни, SSL сертификати, Cloud виртуални сървъри или менажиран клауд. Всичко, от което се нуждае един среден бизнес с необходимото внимание, любов и грижа, що се отнася до компетенциите и експертизата на компанията и нейния екип.


Това, с което компанията печели своите клиенти са отношението и грижата, достъпните цени при премиум услуги. Можете да видите ревюта от клиенти в Trustpilot във видеото по-долу:

С няколко думи можем да обобщим, че Jump.BG е B2C ориентирана, докато за разлика от нея, Delta.BG е B2B компания с по-големи клиенти, като Happy, Technopolis, eBag, bTV и др.

За тези компании, Delta.BG предоставя специализирани облачни решения, ориентирани към специфични техни нужди. Както можем да си ушием рокля по мярка, така можем да изградим cloud по мярка.

Delta.BG - Smart Cloud решения

Слайд от презентацията, представящ услуга на Delta.BG

Този тип услуги в общия случай са за по-големи компании, с вече утвърден и наложен бизнес, който скалира и се нуждае от оптимален подход с много автоматизация, мониторинг и поддръжка 24/7,каквато ние можем да осигурим с изключителната си експертиза и богат опит!

Боряна Попова - директор маркетинг и бизнес развитие презентира - Delta.BG - услуги, които предлагаме

Боряна Попова презентира услугите на Delta.BG

Delta.BG не предлага и никога не е предлагала споделен хостинг или домейни. Компаниите, които се нуждаят от услугите на Delta.BG са надраснали нуждата да ползват споделен хостинг и вече разполагат с домейн за своя бизнес.

Delta.BG - услуги, които предлагаме

Слайд от презентацията, който представя услугите на Delta.BG

Фокусирахме се върху услугата - Cloud VPS и каква е разликата между Cloud VPS и просто виртуален сървър. Отговорихме и на въпроса каква разликата между сървър и виртуален сървър.

Delta.BG предлага виртуални сървъри от самото си създаване, като към момента продуктите са диференцирани, като Basic Cloud, CPU Optimized и Memory Optimized, за да можем да откликнем на конкретните нужди на всеки бизнес.

Cloud виртуални сървъри от Delta.BG

Слайд от презентацията, който представя Cloud VPS услугите на Delta.BG

За някои цели балансираното съотношение между CPU и RAM е златната среда, осигурено от нашия Basic Cloud. За други цели е нужна по-голяма изчислителна мощ, каквато предлагаме с нашите CPU Optimized решения. А за трети - повечето памет е критично важна и те се ориентират към Memory Optimized виртуалните машини.

Георги Димитров презентира - Cloud виртуални сървъри от Delta.BG

Георги Димитров презентира Cloud VPS услугите на Delta.BG

Споделихме повече информация за новата ни услуга - Delta Marketplace, чрез която с няколко клика лесно и бързо можете да получите виртуален сървър с базово инсталирано приложение.

Боряна Попова - директор маркетинг и бизнес развитие презентира - Delta Marketplace

Боряна Попова представя услугата Delta Marketplace

Повече информация за услугата и как работи можете да видите в блог статията:

Delta Marketplace - създайте Cloud VPS с базово конфигурирано приложение за секунди

Линк към блог статия с повече информация за услугата Delta Marketplace

Дискутирахме необходимостта от системна администрация - една от услугите в нашето портфолио и колко важно е за предприемачите да се фокусират върху своите бизнес цели, като поверят грижата за онлайн ресурсите в ръцете на съответните специалисти.

Системна администрация от Delta.BG

Слайд от презентацията, представящ услугата Системна администрация

DDoS защита от най-ново поколение!

През 2023 г. Delta.BG имплементира нова AI-базирана DDoS защита, за да може адекватно да отговори на нуждите на новата реалност.

С усъвършенстване на технологиите, все по-сложни и многовекторни стават DDoS атаките и общо предлаганите защити не са така ефективни.

За нас и своите клиенти се нуждаехме от по-специализирана DDoS защита в глобална мрежа, с възможност за прилагане на custom филтри, според вида на атаката и защитавания обект.

Такова иновативно, а и достъпно решение предлагаме чрез нашите партньори Path Network, като техен ексклузивен представител за Балканския полуостров.

Delta.BG е ексклузивен представител на Path Network за Балканския полуостров

Слайд от презентацията за ексклузивното представителство на Delta.BG на Балканския полуостров на услугата DDoS защита.

В рамките на партньорството ни с Path Network изградихме PoP (scrubbing center) в София - в дейта центъра, в който е изградена нашата инфраструктура - Equinix SO2.

DDoS защитата, която предлагаме е изградена в глобална Anycast мрежа от над 20 PoPs на 5 континента, с капацитет 12 Tbps и директна свързаност към над 23 IXs.

Anycast мрежа на DDoS защитата на Delta.BG

Слайдове от презентацията, които представят Anycast мрежата, в която е изградена DDoS защитата, която Delta.BG предлага като услуга.

Сред ключовите технологии са:

  • eBPF/XDP - за филтрация на пакетите директно в Linux kernel за заобикаляне на традиционния мрежови стек, което води до по-ниска латенция;
  • AI - изкуствен интелект - за анализ на трафика в реално време и идентифициране - какъв е защитавания обект, за да се приложи релевантна защита;
  • Динамична защитна стена с hope-punching отново за ефективна защита с ниска латенция.

В рамките на събитието обяснихме значението на всяко едно от тези ключови предимства пред аудиторията, а ако се нуждаете от повече информация или персонализирана оферта, можете да се свържете с нас.

Защита от DDoS атаки от Delta.BG

Изображението води към услугата DDoS защита на Delta.BG

Delta.BG осигурява DDoS защита за всички свои клиенти, които използват cloud, виртуални или наети сървъри (без допълнително заплащане). Това означава, че виртуалните сървъри, които предлагаме са DDoS Protected by defult - на нивото на свързаност.

Можем да осигурим DDoS защита за сървър, мрежа или приложение извън нашия клауд, както следва:

  • BGP връзка чрез стандартен Ethernet uplink (cross-connect) с вградени DDoS филтри;
  • BGP връзка през IX – частна сесия, когато се поддържа
  • BGP връзка чрез GRE tunnel през публичен интернет достъп до най-близкия център за филтрация в нашата мрежа;

Backup-as-a-Service от Delta.BG

Друга нова услуга от security портфолиото на Delta.BG е - Backup-as-a-Service - напълно автоматизиран, инкрементален бекъп за надеждно архивиране на данните компресирани, криптирани и дедупликирани в разпределена архитектура.

Боряна Попова - директор маркетинг и бизнес развитие презентира Backup-as-a-Service от Delta.BG

Боряна Попова представя услугата Backup-as-a-Service

Попитахме аудиторията - дали правят бекъп и дали им се е налагало да възстановяват данни от резервни копия - всички отговориха утвърдително.

Колкото и гладко да върви един проект, рано или късно възникват неприятни ситуации и спасението е в резервните копия, които грижовно и предпазливо сме създавали с времето.

Осигуряваме гъвкави решения с избор колко устройства да включите и колко дисково пространство да използвате на съвсем достъпна цена. Управлението е лесно през уеб-базирана конзола, като за да достъпите резервните копия Ви е нужен само интернет и браузър.

Георги Димитро презентира - Backup-as-a-Service от Delta.BG

Георги Димитров представя услугата Backup-as-a-Service

Това, че използвате решение с възможност за автоматизация е безценно. След като веднъж настроите системата - кои устройства да включите, кои обекти да защитите, колко често да се създават резервни копия и колко от тях да се пазят - нямате повече грижи. Натискате бутона старт и системата работи за Вас - за да спите спокойно и да се грижите за просперитета на своя бизнес.

Част то гостите на събитието

Аудиторията е екзалтирана и слуша с интерес и възторг.

Можете да съхранявате и своите семейни спомени, за да имате какво да покажете на своите внуци.

Екипът на Delta.BG!

Нашият екип е сред големите ни достойнства. Delta.BG стартира със скромен екип от 3 човека и любовта към сървърите, мрежите и Linux. В годините екипът се разширява с по няколко човека всяка година, за да достигне до близо 40 човека през 2024 г.

Екипът на Delta.BG

Кадър от 14-я рожден ден на Delta.BG

За нас е гордост да отбележим, че хората, с които компанията стартира, продължават да се развиват в нея, а екипът расте и повишават своята експертиза, което е защитено и с редица сертификати!

Сертификати на екипа на Delta.BG

Слайд от презентацията за екипа на Delta.BG

Сертификати по ISO

Когато акцентираме над персонално защитените сертификати от нашите експерти, е уместно да потвърдим, че сме сертифицирани по ISO:

Сертификати по ISO на Delta.BG

Слайд от презентацията за ISO сертификатите на Delta.BG

Печелете с Delta.BG и Jump.BG

И двете компании предлагат партньорски програми с афилиейт линкове, промокодове и други възможности. Пред аудиторията ги презентира Елица Маноилова. Ако се нуждаете от допълнителна информация можете д се свържете с експерт продажби в чата на двете компании.

Елица Маноилова презентира партньорските програми на Delta.BG и Jump.BG

След близо час дискусии за двете компании Jump.BG и Delta.BG дойде време да се поразмърдаме и подготвим за разходка в дейта центъра.

Разходка в Equinix SO2

Лично за мен това е изключително екзалтиращо преживяване, независимо колко пъти влизам и "виждам същото", но всеки път с малко надграждане - чувам малко повече, виждам малко повече, осмислям много повече!

Изумителното за мен е как една компания с богат опит изгражда традиции, базирани на know how и брутално държи на всеки детайл - без компромис, защото малка грешка може да доведе до спиране на инфраструктури с критична важност.

Като започнем от 5-степенната система за сигурност, резервираното електрозахранван с 4 независими енергийни блока, интернет трасетата, иновативната климатизация и пожароизвестяване и гасене.

Трябва да се види, трудно е да се разкаже. Именно поради това, искахме да споделим този свят с нашите приятели, макар и да не е възможно за мнозина.

Поради мерките за сигурност - нямаше как да направим снимки на съоръженията, освен на покрива :)

Разходка в дейта центъра

За разходката в дейта центъра се разделихме на 3 групи, като едната стартира от покрива.

Нетуъркинг с кетъринг

На празник, като на празник! След обиколката, развълнувани се събрахме около сладки и солени лакомства, за да споделим впечатления, родиха се нови партньорства с впечатляващ бизнес потенциал. Това беше подаръкът за нас и нашето удовлетворение - споделихме знания и видяхме стиснати ръце!

Повече кадри от събитието, можете да видите във видеото по-долу:

Статия от Боряна Попова

Боряна обича технологиите и има афинитет към това - сложните неща да бъдат обяснявани просто и разбираемо, за да бъдат достъпни за повече хора. Има интереси и в областите AI, ML, SEO, копирайтинг, дизайн и др. С внимание към детайла и силата на думите, Боряна харесва нетипичните и нестандартни решения и обича да излиза out of the box.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин