SSL сертификатите задължителни за Facebook apps

Jump.BG

fbnewSSL сертификати задължителни от днес за приложенията във Facebook

Социалната мрежа Facebook направи доста промени напоследък, като повечето от тях добавят много полезни новости. Една от тези промени, обявена още през Май тази година, ще повлияе на всички потребители, използващи Facebook приложения или интеграция с протокола Open Graph.

От днес, 1 Октомври, 2011 г., всички Facebook външни приложения ще трябва да бъдат защитени чрез SSL сертификати. В противен случай, приложенията вградени във Facebook няма да могат да бъдат видени от Вашите посетители. Тъй като външните страници се считат за приложение от Facebook, те също ще трябва да преминават през SSL протокола.

По-рано тази година, Facebook добави възможноста за свойте потребители да могат да влизат в техните профили по сигурен начин, преминавайки през https протокола. Приложенията, който нямаха инсталирани SSL сертификати не можеха да бъдат видени, когато потребителят е влезнал в профила си, използвайки https. Това е и една от основните причини поради които, SSL сертификатите са вече задължителни за приложенията.

Какво е SSL сертификат?

Абревиатурата SSL идва от термина Secure Socket Layers. SSL сертификата представлява файл, който обединява дигитално криптографски ключ с определена организация или физическо лице. Този ключ действа точно като една парола, но с много повече комбинации. Всъщност, комбинациите за отгатване при един обикновен 128 битов SSL сертификат са няколко трилиона. Това прави SSL сертификата много ефективно средство за предпазване на лични данни, трансферирани между клиентския браузър и уеб сайта, на който е инсталиран този сертификат. Зелено оцветения https:// протокол в адресното поле на Вашият браузър е индикация, че сайтът който посещавате е с инсталиран сертификат.

Защо Facebook задължава да:

Facebook задължава всеки, който има външни приложения и уеб сайтове, използващи тяхната платформа да имат инсталирани SSL сертификати. Точно както при онлайн банкирането, това е мярка, въведена за предпазване на личните данни на потребителите. Това задължение е въведено и поради зачестените кражби на потребителски акаунти във Facebook. Използвайки SSL сертификати, този риск се свежда до минимум.

От къде мога да закупя SSL сертификат и какво е подходящо за мен?

Можете да закупите SSL сертификат от нашата специализирана страница, предлагаща този тип услуги. Сертификатите от серията Comodo PositiveSSL и GeoTrust RapidSSL са чудесни за подсигуряване на Вашите Facebook приложения.

Сертификатите от този тип предлагат стандартна 256 битова криптация, която дава чудесно ниво на защита и добавя допълнително ниво на доверие при Вашите потребители. VeriSign както и всички EV SSL сертификати пък предоставят още едно ниво на доверие при Вашите потребители, тъй като за тяхното издаване са нужни допълнителни документи, удостоверяващи валидността на Вашата фирма. Независимо от това кой сертификат изберете, Вие ще можете да използвате своето Facebook приложение и данните на Вашите посетители ще бъдат изцяло защитени.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин