PHP 7.4 (Official Release) е вече наличен в Jump.bg

Jump.BG

Екипът на Jump.bg работи неуморно, за да подобряваме услугите ни постоянно. Част от тези усилия са насочени да разполагаме винаги с най-актуалните технологии.

PHP е изключително важен компонент от повечето уеб сайтове, независимо дали са базирани на CMS платформа като Wordpress, Drupal, OpenCart и т.н. или изцяло custom разработени.

PHP 7.4 беше пусната официално за обща употреба на 28.11.2019 г., а от днес вече можете да я активирате за вашите сайтове в Jump.bg.

Кога и защо да мигрирате към PHP 7.4

Всяка нова версия на PHP в последните години води до значителна оптимизация на скоростта на вашия сайт.

На графиката се виждат относителните подобрения за всяка версия според PHP Benchmarks. Повече информация можете да видите на техния сайт. Резултати за 7.4 все още няма, но е очевидно, че подобренията са значителни с всяка нова версия. Също е важно да се знае, че версиите преди 7.1 вкл. вече не се поддържат активно, като версия 7.1 ще получава обновления за сигурност още една година.

Също така, не трябва да пропускаме и сигурността. Като всеки софтуер с отворен код, всяка нова версия води до обновления в сигурността, и в този случай също не е различно.

При всички случаи ви препоръчваме да обновите PHP версията възможно най-скоро.

Как да преминем към PHP 7.4?

1. Влезте във вашия акаунт и от там в cPanel

2. В секция "Софтуер" изберете бутон "Избери PHP версия"

3. Изберете PHP версията от падащото меню

4. Кликнете на линка "Set as current", за да обновите версията за акаунта си

ВАЖНО: Прегледайте сайта си дали функционира коректно и при нужда възстановете версията такава, каквато е била преди промяната.

В случай, че използвате стара версия на PHP и софтуерът ви не поддържа по-нова, ви съветваме да се консултирате с вашите програмисти, за да обновят софтуера ви.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин