Как да избереш най-подходящия хостинг план

Jump.BG

Онлайн присъствието е едно от задължителните условия за твоя успех, било то личен или професионален. При създаването на интернет страница се преминава през няколко стъпки, които понякога биват пренебрегвани. В този материал ще обърнем внимание на някои от тях, като ще разгледаме подробно избора на правилния хостинг план.

  1. Да започнем с отговор на следния въпрос – Каква е главната цел на твоето онлайн присъствие?

Помисли какво искаш да съдържа твоя сайт, какво искаш да покажеш на твоята публика и на какъв домейн да се спреш, който най-добре да отговаря на целта ти.

  1. Избор на домейн

Домейните имат огромно влияние в интернет и поради тази причина е важно да отделиш време при избора. Името, което избереш трябва да е уникално, кратко и по възможност запомнящо се. При нас можеш да избереш и регистрираш домейн.

  1. Следва избора на хостинг план

Как да избереш кой е най-подходящият хостинг план за твоя сайт? Знаеш ли какви са твоите хостинг потребности?

След като имаш отговор на въпроса - какво искаш да постигнеш с твоето онлайн представяне, следва да избереш най подходящият хостинг план за теб.

Ако си начинаещ, по-добре е да стартираш с малък споделен хостинг план. В случай, че се наложи и трафика към твоя сайт се увеличи, винаги имаш възможност да увеличиш ползваните ресурси и да надстроиш до VPS.

Ние от Jump.BG предлагаме оптимизирани хостинг планове, според главната ти цел и конкретните нужди:

Споделен хостинг

Споделеният хостинг е лесен за поддръжка и достатъчен за повечето нови сайтове.  Изборът на този хостинг план дава възможост да се съсредоточиш върху самото изграждане на сайта и няма да се налага да се притесняваш за сървъра, неговата защита, поддържката на бази данни и др.

Този хостинг план е достъпна услуга и подходяща за твоите проекти - личен сайт и блог, малък и среден бизнес.

Включен е безплатен cPanel при поръчката на всеки един хостинг план. Контролният панел е едно чудесно удобство, с което ще можеш да управляваш своя хостинг акаунт бързо, лесно и безпроблемно.

Осигуряваме възможност да инсталираш различни приложения към хостинг плана си с автоматичния инсталатор Softaculous. Сега имаш възможността с няколко клика да инсталираш множество приложения за по-лесна работа.

Много уеб приложения, чиято функционалност е свързана с гъвкави промени и обработка на видео клипове, изискват наличието на специализиран софтуер. Поддръжката на обработка на видео клипове в акаунта е свързана с наличието на FFmpeg, Flvtool2, Lame, Faac, Faad и Mplayer софтуер и кодеци.

WordPress

Ако имаш или планираш да създадеш собствен блог или сайт, то е идеалният хостинг за теб е WordPress хостинг. WordPress е най-разпространената система за изграждане на блог или сайт и е подходяща, както за начинаещи, така и за напреднали.

Подбраните ресурси и параметри са оптимизирани за WordPress и напълно отговарят на нуждите при изграждане на твоя сайт или блог. Намаляването с дори секунда времето на зареждане, води до увеличаване в пъти на реализациите. Повече информация за това как можеш да оптимизираш своя сайт, прочети тук.

Знаем, че грижата за твоя блог е важна и искаш да имаш гарантиран сигурен backup за страницата ти. Затова включваме в този хостинг всекидневен отдалечен бекъп. Ние се грижим да извършваме архивно копие всеки ден, за да бъдеш спокоен.

Хостинг за фирмен сайт

Имаш изграден бизнес и е време да покажеш този факт и на цялата интернет общност.

Планът, създаден специално за твоя фирмен сайт, предоставя нужните екстри и условия, за да се представиш на клиентите си по най-добрия начин.

Всеки сайт трябва да се погрижи за сигурността на личните и финансови данни на клиентите си. Ние ще ти осигурим безплатен SSL сертификат с поръчката на хостинг за фирмен сайт, за сигурно и спокойно браузване.

Хостинг за онлайн магазин

Как да си направя онлайн магазин?

Създаването на собствен електронен магазин никога не е било по-лесно. Избери системата, която ще използваш за своя онлайн бизнес – Magento, OpenCart или PrestaShop. Ако не си сигурен коя система ще отговори на нуждите ти, тествай една от трите. Ако не ти допадне и искаш да я смениш, ние ще я заменим с друга по твой избор.

Вече си избрал платформата за твоя проект?

Сега е необходимо единствено да поръчаш някой от трите плана и при активиране на акаунта ти, вече ще имаш инсталирана система.

Знаем, че за онлайн магазина ти са необходими повече CPU минути на ден. Често подобни страници изпитват затруднения с този лимит. Това е причината да сложим по-високи стойности, за да може да използваш плана с всичките му предимства.

DEV хостинг

DEV хостинг е идеалният избор за теб, ако си програмист и искаш да работиш бързо и да разработваш лесно. Този план е специално за девелопъри, с включени безплатни екстри и различни приложения, с които ще можеш да създаваш успешни проекти.

Като разработчик, за теб е по-удобно да използваш редица команди за твоите проекти. Това е причината да включим в този хостинг SSH достъп напълно безплатно. Сега можеш да развиваш проектите си с отдалечения достъп, който ти осигурявяме.

В днешно време Laravel е един от основните и най-използвани от разработчици фреймуъркове (frameworks), а ние предоставяме пълна поддръжка за него. Можеш да се възползваш от Composer.phar и така работата ти ще бъде допълнително улеснена.

Използвай GIT и SVN инструменти, за да създаваш важни проекти в синхрон с екипа си. Не е нужно да се притесняваш, че твой колега може да презапише промените си него върху твоите за един и същ файл. С GIT ще имаш достъп до всички версии само с няколко клика.

Всеки един програмист има предпочитания към фреймуърка, който ще използва. Ако искаш някой определен, но не ти се занимава с инсталацията му, ние ще се заемем с тази задача. След като активираме акаунта ти, избраният framework ще бъде наличен.

 

От голямо значение за успеха на твоят онлайн проект е изборът на най-подходящ за целта хостинг план. В случай, че изпитваш колебания или имаш въпроси, екипът на Jump.BG е на разположение да ти съдейства.

Изключително важно е да си осигуриш по-високо ниво на сигурност на данните си. SSL сертификатите на Let’s Encrypt са безплатни и активни по подразбиране за всички клиенти на Jump.BG, използващи споделени хостинг планове. Управляват се изключително лесно през твоя cPanel.

Можеш да смениш хостинг доставчика ти с Jump.BG, ние ще извършим цялата миграция напълно безплатно. Мигрираме бързо и без downtime за твоя сайт, пощите и файловете ти, без да е необходимо да правиш нищо.

Предлагаме изключително бърз LiteSpeed сървър с най-добро кеширане, чрез който можеш многократно да повишиш скоростта на зареждане на сайта си. Сайт, чиито страници се зареждат по-бързо и са без технически грешки, при равни други условия, се класира от търсачките на по-предна позиция.

Осигуряваме ти денонощна техническа поддръжка през цялата година, защото знаем, че за теб е важно да имаш връзка с нас за всеки твой въпрос или ситуация, свързани с хостинга ти. Можеш да ни се обадиш на тел: 0700 31 011 или да ни пишеш на имейл: support@jump.bg

 

Успехът принадлежи на смелите!

 

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин