Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

5 важни неща при избор на хостинг, които ще помогнат на вашето SEO

Jump.BG

В случай, че правите сайта си сами, а и дори само във варианта, че участвате в създаването на страницата на своя бизнес, SEO със сигурност и едно от нещата, които ви вълнува най-много. 

Добрият сайт, разполагащ с добра оптимизация за търсещите машини и най-вече Google, не е сам по себе си успешен проект, но е продукт, разполагащ с много добра позиция на стартовата решетка. 

Има много елементи, на които трябва да се обърне специално внимание, както в изграждането на сайта, така и в популяризирането му впоследствие. Един от пренебрегваните елементи обаче е избора на хостинг. 

А след последните ъпдейти на Google – добрият хостинг има още по-голямо значение.

Избраният от вас уеб хост определя цялостната последователност на изживяването на сайта, което предлагате на посетителите си. Ако искате да избегнете грешки на сървъра и високо време за изчакване на страниците, понижаване на рейтинга ви от Google, то вие несъмнено имате нужда от солиден уеб хост, на когото можете да разчитате.

Споделяме с вас пет ключови елемента, които да ви помогнат в избора на добър хостинг, който да ви помогне за доброто SEO на вашия сайт. 

Винаги на линия

Гаранцията за непрекъсната работа на вашия хостинг е може би най-важният фактор за SEO-то на вашия проект. Uptime показателят на практика се отнася до процента от времето, през което вашият сайт е онлайн и достъпен. Ако има големи периоди, в които сайтът ви не работи - хората надали ще се върнат на него. 

Никога няма да имате висок резултат в търсачките. По-добрите и по-надеждни хостове предлагат по-високи гаранции за Uptime. За най-добри резултати изберете хост с поне 99,9% гаранция за Uptime (или по-висока, ако можете да го получите). Това означава най-монго 1,44 минути спиране на работа на ден или 8,8 часа за цяла година. Внимавайте обаче с всеки хост, който претендира за 100% Uptime. Почти невъзможно е да няма спиране на услугата. Ключът е да бъде възможно за най-кратко време. По този начин това няма да повлияе на ефективността на SEO.

Местоположение на сървърите

Докато Uptime се отнася до съдържанието на вашия сайт, което е достъпно за потребителите, местоположението на вашия сървър може определя с каква скорост клиентите ви зареждат сайта.

Независимо дали сте на споделен хостинг, VPS или нает сървър, вашият сайт живее физически някъде. В идеалния случай този център за данни трябва да се намира възможно най-близо до повечето посетители на вашия сайт. Колкото по-далеч е вашият сървър, толкова по-дълго може да отнеме зареждането на вашия сайт.

Местоположението на сървъра също може да повлияе на търсачките, което може да повлияе на вашата SEO оптимизация. Ако оперирате в една държава, но използвате хост, разположен на другия край на света - резултатът няма да е добър.

От само себе си се разбира, че самите сървъри също трябва да бъдат бързи и че хостът трябва допълнително да повиши производителността чрез мрежа за доставка на съдържание Content Delivery Network (CDN).

Услуги, предлагани от хостинг компанията

За доброто SEO значение имат и многото услуги, които се предлагат от хостинг компанията. Бързо и лесно с тях можете да повлияете на реномето на сайта си. Само някои от тях са:

- Автоматичен бекъп. Добре е ако нещо се обърка бързо да можете да възстановите работата на сайта си. Така освен клиентите, доволни ще са и търсещите машини

- SSL. Този вид сертификат е много важен и е добре да можете да го инсталирате бързо от своя хостинг. HTTPS е фактор за класиране от години. Ако все още не сте преминали към защитен сайт добре е да вземете сертификат час по-скоро. Това ще повлияе доста и на SEO

- Гъвкави планове. Вашият сайт със сигурност ще се развива. С нарастването му вашите нужди от хостинг вероятно ще се променят. Компанията, която избирате, трябва да може бързо да отговори на потребностите ви и да предложи промяна. Ако имате успех рано или късно ще стигнете до собствен сървър. По-лесно и SEO щадящо ще е, ако това се случва в една компания.

Добри отзиви за вашата хостинг компания

Добра идея е преди да изберете своята компания за хостинг да погледнете коментарите на други клиенти за нея. Преди да се регистрирате, отделете няколко минути, за да прочетете техните онлайн отзиви. В Google можете да съберете много ценна информация от рецензии. Потърсете хостове, които се появяват отново и отново в списъците с най-добрите уеб хостове и прочетете отзивите. Въпреки че никой няма да го потвърди официално, алгоритъмът на Google е толкова сложен, че взима дори подобни неща предвид.

Поддръжка

Добрата поддръжка е много важна за редица неща, но и за SEO.  В малко вероятния случай сайтът ви да спре, искате да можете да го поправите незабавно. Най-често това ще включва разговор с лице за поддръжка.

Добрата хостинг компания ще предложи поддръжка 24/7 безплатно. Проверете работното време на екипа за поддръжка на потенциалния си хост и вижте как точно ще можете да се свържете с тях. Има ли телефонен номер, чат на живо или имейл?

Вижте и техните социални профили. Уеб хостовете, които се грижат да помагат на своите клиенти, са склонни да правят клиентската поддръжка широко достъпна в социалните медии, може би дори чрез специални акаунти за поддръжка.

В крайна сметка

За да имате добри SEO показатели имате нужда от качествен и добре направен сайт, реномирано съдържание, което потребителите да споделят и безпроблемна работа на сайта си. За нея голяма роля има хостинг компанията, която ще изберете. Именно поради тази причина тя е един от най-важните стълбове във всеки успешен проект. Затова бъдете с повишено внимание.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин