Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

5 възможности за бързо стартиране на онлайн бизнес докато сме вкъщи

Jump.BG

Във времена, в които все повече хора в Европа остават да работят от вкъщи, не малко работещи нямат възможност да извършват обичайната си дейност. Новините са за регистрирани 1300 безработни само за един ден в България, а интернет се превръща в отлична възможност да запазим работата си, а защо не да започнем и нова, която да се превърне в бизнес по време на трудните времена, в които сме.

Редица специалисти препоръчват бързото преминаване на всички възможни бизнеси онлайн, а по време на карантина в цяла Европа едни от бизнесите, успяващи да се държат във форма, а дори и минаващи на по-голяма печалба са тези, които могат да работят онлайн. Това несъмнено е най-добрият вариант.

Има и не малко хора, които обаче ще трябва да се заемат с нещо напълно ново. В следващите редове ще ви дадем 5 идеи за работа, които могат сравнително бързо да започнат да ви носят доход, а същевременно не изискват почти никаква или малка първоначална инвестиция.

Онлайн магазин

Въпреки че в момента сме в период, в който се препоръчва социална изолация, създаването на работещ онлайн магазин може да стане сравнително бързо. Благодарение на платформи като Wordpress, OpenCart и др, за кратко време можете да пуснете своя сайт. Има много неща, които можете да продавате, като повечето договори с доставчици можете да сключите и онлайн.

Повечето от тях имат готови снимки, които ще ви предоставят, както и описания на продукти, така че за вас ще остане работата, която можете да вършите на спокойствие от вкъщи, докато се пазите и не излизате. Практиката показва, че за много кратко време можете да пуснете магазин на някои от най-популярните платформи, да го популяризирате и да започнете да продавате.

Доставките също могат да станат много лесно, тъй като повечето куриерски компании работят дори в тази обстановка, а всички предлагат опции, които биха ви позволили да не напускате дома си – те сами могат да вземат дадена поръчка от определено от вас място и да я носят на клиента.

За да стартирате онлайн магазин с помощта на Jump.BG трябва само да изберете своя домейн, да поръчате своя хостинг план и благодарение на нашия автоматичен инсталатор и хилядите безплатни или немного скъпи темплейти вашият магазин ще е готов и работещ за отрицателно време.

Афилиейт маркетинг

Разбира се, ако горната идея ви се струва твърде сложна, не можете да направите лесно сами свой онлайн магазин, нито се смятате готови да го управлявате – има подобен вариант, с доста по-малко натоварване, при който печалбите също могат да са съвсем прилични. За кратко време можете да направите сайт, в който да съберете интересни продукти или услуги и да препращате посетителите си към места, от които могат да си ги купят.

Големите магазини имат „афилиейт“ програми и възнаграждават всеки, който им е завел клиент. В интерес на истината, можете да правите афилиейт маркетинг, дори без да имате сайт, но обемите биха били много по-малки, ако използвате само личните си контакти. Същевременно можете да проявите оригиналност и да стартирате подобна афилиейт дейност, използвайки големи групи във Facebook, своя страница или друг канал, който имате - като електронни пощи.

По този начин можете да продавате всичко, дори и извън пределите на България, ако ползвате съответния език най-вече. Трябва само да направите проучване за партньори с добри афилиейт програми и да се регистрирате, да си направите сайт и вече имате бизнес.

Стартирайте блог

Ако обичате да пишете, в момента е отлично време да стартирате свой блог. В случай че имате какво интересно да кажете, бързо можете да привлечете публика. Темата може да е избрана от вас – важното е да е интересна и да привлича хора, за да може вашият блог бързо да стане популярен. 

Можете да пишете за всичко, което смятате, че е полезно – докато хората седят вкъщи имат повече време за интересни статии, а сега е моментът да се възползвате от това. От блог можете да печелите по много начини, но най-бързият е да сложите реклами от платформи като Google AdSense, с които можете да поставите веднага реклами на сайта си и да получавате пари за тях.

Създаването на блог много лесно може да се комбинира както с афилиейт маркетинг, ако публикувате линкове към съответните платформи, така дори и към дропшипинг, ако изберете такъв начин на работа.

Онлайн видео

Сигурно сте чували, че много хора печелят пари от YouTube. Ако сте личност, която е интересна за останалите, и мислите, че можете да съберете аудитория, то един от най-бързите начини е да направите свой канал във видео мрежата и да започнете да събирате своята аудитория. Не мислете обаче, че е лесно.

За да получавате пари по този начин, трябва да имате наистина много гледания и абонати. Трябва да предоставяте уникално и интересно съдържание, така че създаденото от вас да бъде споделяно от много хора. Не че е невъзможно, но трудно ще направите това на български – най-добрият вариант са езици, разбирани от повече хора и най-вече разбира се – английски.

Тук важат повечето от нещата, валидни за блог, а именно оригинално съдържание, теми които вълнуват обществото и предизвикват не само внимателното гледане на видеото, а и споделянето му и с други хора. Въпреки че е малко по-сложно от създаването на блог, видео вече може да се прави по всякакъв начин – дори със смартфона.

Добре е обаче все пак картината да е качествена и звукът да е ясен и чист, просто за да може гледането на вашата продукция да е удоволствие за хората, а не да ги натоварва, защото не ви чуват добре да речем.

Продажба на дигитални продукти

В случай че имате нещо, което според вас представлява ценност и интерес за много хора, за кратко време можете да започнете да го продавате дори в дигитален вариант. Има много примери за това, но възможностите на съвременните онлайн магазини позволяват да се продават много лесно и дигитални стоки.  Това може да е видео, което сте създали, книга, която сте написали, някакво обучение, ако сте специалист по нещо, или дори само аудио запис – зависи от вас.

Разбира се, това са само някои от начините, с които можете за кратко време да се организирате и да започнете да печелите пари, докато стоите у дома пред лаптопа си. Те могат да се комбинират в много различни варианти, но основното, което ги обединява, е създаването на нещо с добавена стойност, от което много хора биха имали нужда.

Естествено, ако имате идея, ще трябва да свършите още много неща, за да потръгне вашият нов бизнес, но пък когато нещата се оправят, дори да се върнете към нормалната си работа, ще имате още една възможност за допълнителен доход, която в не малко от случаите може да работи дори без вашето ежедневно участие в нея.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин