Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Предимствата на Joomla за твоя блог

Jump.BG

Joomla за вашия нов блог

Joomla е Content management system (CMS), която ще ви позволи бързо и лесно да изградите вашата нова интернет страница. Основното ѝ предимство е, че е безплатна и можете да използвате системата колкото пъти пожелаете за вашите страници.

Joomla е  система с отворен код (open source), което е значителен плюс за по-напредналите потребители, които желаят да внасят промени по сайта. Начинаещите потребители не трябва да се притесняват от тези промени, защото системата разполага с много богат набор от допълнителни инструменти.

Fun fact:

Името "Joomla" произлиза от думата Jumla, която в превод от суахили означава"всички заедно" или "като едно цяло".

Споменахме вече няколко много важни предимства на системата, но всъщност основният въпрос е дали Joomla ще ви предоставя нужната функционалност, която вие изисквате. Тя е от тип "универсални" системи и е много вероятно системата да ви свърши нужната работа. Ето няколко видове страници, които можете да изградите с нея:

  • Лична уеб страница
  • Корпоративен уеб сайт
  • Онлайн магазин
  • Новинарска страница
  • Училищна страница
  • Сайтове на институции или малки фирми

С влагането на малко време обаче, с инсталирането на подходящ темплейт и модули ще можете да превърнете всяка Joomla в желаната страница.

След като вече имате ясна представа, че Joomla ще ви свърши необходимата работа, можем да разгледаме първите основни стъпки.

1. Инсталиране

Ние от Jump.BG ви предоставим три начина за инсталиране на системата, които могат да се категоризират като - лесен, много лесен и екстремно лесен. Нека ги разгледаме:

1.1 Стандартна инсталация посредством FTP

При този процес просто качвате необходимите файлове чрез FTP клиент, зареждате адреса на вашата страница, следвате стъпките и след една минута ще имате вече инсталирана Joomla. Повече информация можете да намерите и в темата ни "Качване на файлове чрез FTP".

1.2 Използване на инструмента Softaculous

Този метод го описахме в публикацията ни "Инсталация на Joomla"

1.3 Jump.BG Поддръжка

Свържете се с нас по всяко време, за да инсталираме въпросната система за вас.

2. Темплейт

Имаме инсталирана системата, но визията ѝ не е това, което търсите. Тук идва моментът да си изберете някой от разнообразните безплатни темплейти. Свободата ви е неограничена и може би е необходимо само малко повече време и нерви, за да прегледате всички предложения в интернет.

Процесът по инсталирането на тема е не по-сложен от самата инсталация на системата. При повечето има специфичен "Readme" файл, който описва този процес.

3. Плъгини/модули

Искате страничен блок с вашата Facebook група или друга система за коментари?
Joomla предоставя богат набор от допълнителни инструменти, които ще ви помогнат да достигнете желаната функционалност на страницата ви. Специализираната страница за тях е тук!

4. Поддръжка

Общността на Joomla е изключително голяма, защото системата се харесва от много потребители. Ако имате проблем и нещо не работи както трябва, много бързо ще намерите решение на проблема си. Освен това винаги можете да зададете и своя въпрос във форума на системата -> http://forum.joomla.org/.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин