Спестете до 97 лв. от цената за хостинг в пакет с .EU домейн!

Какво ново в Opencart 3.0?

Jump.BG

Opencart е готова система (CMS), чрез която бързо и лесно можете да създадете вашия нов онлайн магазин. Системата предоставя изключително много възможности за управление и редактиране на страница ви без да се изискват значими знания по програмиране. Богатият набор от безплатни и платени приложения ви предоставя възможността да постигнете желания ефект за своя магазин.

Новата версия 3.0 представя няколко нови функционалности, които целят да се подобри цялостното използване на системата. Добрата новина е, че действително търсенето на модули или темплейти беше малко затрудняващ процес, но с новата опция действията ще могат да се извършват през самата система.
Същото важи и за превода на системата, но отново този процес вече е значително оптимизиран. Нека да разгледаме по-обстойно тези и други промени:

1. Marketplace/Маркет

Както споделихме вече, процесът по разглеждането и поставянето на модификация до този момент не беше сложно, но определено беше малко неприятен. Новият вграден магазин може да бъде достъпен посредством менюто в ляво "Extensions -> Marketplace". След като го отворите можете да разгледате актуалните модули, да ги подреждате по категории, дата на модификация, рейтинг, име, цена или по това дали са платени или свободни за употреба.

Ето и нагледно как изглежда:

Тук ще отбележим един факт. Преди да имате възможност да инсталирате модули от този маркет, е необходимо да извършите няколко действия:

- Посредством този адрес регистрирате вашия магазин и взимате "API Username" и "API Secret"
- След като имате тези данни е необходимо да ги въведете във вашата страница. Това се извършва от следния бутон:

2. Translations/Превод

Преди да имате възможността да разгледате тази нова възможност е необходимо да си дадете нужните права за нея. Това действие се извършва от менюто "System -> Users -> User Groups". Редактирайте групата "Administrator", избирете "Select all" на двете места и запаметете промените.

Посредством тази опция ще можете да добавяте и редактирате езика за вашия магазин. Това е едно огромно улеснение, което се приветства от всички, особено след като целия процес по превеждане беше доста тежък.

Самият превод е посредством външен източник и всеки може да допринесе за развитието му.

Препоръчваме ви да разгледате следната страница с информация.

Ето и как изглежда това меню:

 

3. Theme Editor/ Редактор на тема

Продължаваме с чудесните нововъведения. Чрез редактора на темата можете директно да редактирате използвания от вас темплейт. Бързо ще забравите използването на FTP клиент за тази задача, защото новата опция предоставя лесен редактор. Предоставяме ви пример за редакция:

Въвеждане на редакция в административния панел

Резултатът от редакцията в магазина

Както се вижда от посочения пример, вече лесно можете да въвеждате допълнения към темата или да извършвате коренни промени по нея бързо и без затруднения.

 

4. Language Editor / Редактор на езика

Първоначално ще отбележим, че това е различна нова опция от описаната по-горе. От тук можете да задавате нови стойности на заглавия. За да придобие смисъл този текст ще ви предоставим и пример:

В административния панел избираме следните опции:

На кратко тук променяме стойността на "heading_title" и резултата в магазина е следния:

 

С тази си версия Opencart явно иска да предостави на свойте потребители една още по-лесна за употреба система. С няколко промени се намалява значително използването на FTP клиент или отварянето на допълнителни сайтове. Така процесът по изграждането и оптимизирането на един магазин става много по-лесен.
Можете да разгледате системата на нашите споделени хостинг планове, като допълнение тя работи чудесно с версия 7 на PHP. Към този момент НЕ ви препоръчваме да извършвате upgrade на текущия ви магазин до версия 3.0, а да изчакате и следите относно съвместимоста на поставените от вас модули и темплейт.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин