Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

Как лесно да направите Staging Site за вашия WordPress

Jump.BG

 

Какво представлява Staging Site?

Стейджинг сайта е дубликат на вашия сайт, който се използва за тестване на промени, изчистване на грешки, преди да се пусне публично. Това копие ви дава възможност безопасно да обновявате плъгини, тествате, променяте теми, без това да навреди на вашия сайт.

 

Защо да използвате стейджинг сайт?

  • имате възможност да работите по разработване на дизайна на вашия сайт, без да е пуснат публично онлайн
  • разполагате с време спокойно да изчистите евентуални грешки, преди сайтът ви да е пуснат на живо
  • платформа, в която да тествате различни опции и като финал получавате един работещ и креативен сайт, който да пуснете онлайн

 

В този материал ще ви покажем как лесно и напълно безплатно да създадете работна среда за вашия WordPress сайт в Jump.bg

Как да направите стейджинг сайт?

  1. В случай, че нямате създаден поддомейн, е необходимо да направите такъв, посредством вашия cPanel

 

 

От модула Domains изберете Subdomains. Изберете наименование за вашия поддомейн и го създайте. Повече информация относно създаването на поддомейн, можете да прочетете тук.

 

  1. От вашия cPanel изберете модула Softaculous и от там вече инсталирания WordPress.

 

 

  1. Изберете сайтът, на който искате да направите стейджинг сайт и посредством първата опция “Create Staging” бързо ще създадете такава.

 

 

  1. Маркирайте поддомейна и създайте вашата работна среда чрез бутона Create Staging.

 

 

Забележка: Приложението ви е необходимо да бъде инсталирано през Softaculous, за да можете да използвате тази функционалност. В случай че е било инсталирано ръчно или е било премествано от друг хостинг акаунт, можете лесно да го импортирате в Softaculous, като следвате стъпките, описани тук.  

 

 

След като създадете работното копие, файловете от вашия сайт се копират в отделна директория. За вашия стейджинг сайт автоматично се настройва различен адрес от този на реалния сайт.

 

  1. След като сте направили промените, тествали сте дали всичко е работещо, следва да ги прехвърлите на реалния сайт. Това се постига посредством опцията Push to Live.

 

 

Преди да приложите направените промени върху реалният си сайт, препоръчваме ви да си свалите бекъпи. Backup система е налична на всеки един споделен хостинг план. Подробна информация можете да намерите тук > Как да работим с Бекъп Мениджъра в нашия хостинг акаунт (+видео)

 

Следва да изберете вариант за качване на промените. Избирайки Default Options (по подразбиране) всички файлове (съдържание) от стейджинг сайта ви ще подменят тези в реалният сайт. Опцията Customize ви дава възможност да направите персонални настройки за качване на промените (дали да презаписвате съдържание, изцяло да подмените информация и др.).

 

 

След като сте избрали и направили настройките за качване, изберете бутона Push to Live. На екрана ще ви се появи съобщение за потвърждаване на извършеното действие.

 

 

Забележка: Имате възможност да продължите да извършвате действия по вашия стейджинг сайт или да го изтриете от вашия хостинг акаунт. Тези опции могат да бъдат извършени, отново от вашия cPanel > Softaculous.

 

Всяка следваща версия на WordPress включва големи подобрения и променени функционалности, които понякога дават грешки и “чупят” сайтове. За ваше удобство и по-голяма сигурност създайте и използвайте Стейджинг сайт.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин