Защо и как да добавите Favicon на вашия WordPress сайт?

Jump.BG

Всеки модерен и съвременен уеб сайт в интернет, независимо дали е личен блог или сложен корпоративен сайт, има специална икона, която се визуализира в браузъра.

Тази икона (Favicon) допълва вашата бранд идентичност и прави сайта ви разпознаваем, когато потребителя е заредил много табове в браузъра си. (Което се случва доста често при повечето потребители).

Ако не зададете собствен Favicon, то сайта ви все още ще има икона, но тя ще бъде или логото на WordPress (по подразбиране за всеки WordPress сайт), или изображение, което разработчиците на темата са задали, в случай че използвате готов пакет инсталация с тема и модули. (Често се срещат, ако си купите тема от ThemeForest или друг източник, откъдето изтегляте готов all-in-one пакет с WordPress инсталация, темата и необходимите модули).

В тези случаи освен, че няма да покажете бранда си на още едно място, но също така на потребителите ще им е по-трудно да се ориентират, а много от тях, могат да ви сметнат за не сериозна компания. Затова силно ви препоръчваме да добавите ваша такава, която в повечето случаи следва да е вашето лого или част от него.

В тази статия ще ви покажем три начина как да добавите Favicon към вашия WordPress сайт.

Посредством WordPress Customizer

Този начин за качване на Favicon е сравнително лесен и бърз. Четирите най-често срещани размера се генерират автоматично, когато добавите икона на сайта си, посредством настройките на WordPress. Важно е да се уверите, че каченото изображение е поне 512 x 512 пиксела. WordPress автоматично ще създаде другите размери от този оригинален файл.

  1. От админ панела, изберете “Външен вид”, след което “Настройки”
  1. От настройките изберете “Идентичност на сайта”, след което “Избор на изображение”
  1. След като сте избрали и качили изображението, единственото което трябва да направите и да Публикувате.

Посредством WordPress плъгини

Изберете и инсталирайте един от огромния избор от безплатни и платени плъгини на WordPress, за да добавите своя Favicon.

Favicon by RealFaviconGenerator

Изключително бързо проектирайте своята икона, която съвместима на всички основни платформи.

All In One Favicon

Този плъгин добавя Favicon както към вашия сайт, така и към вашите администраторски страници.

Посредством опциите на WordPress темата

Част от WordPress темите включват опция за качване на Favicon, посредством настройките на самата тема. Имайте предвид, че използвайки тази опция е възможно едно и също изображение да бъде използвано за няколко копия в сайта.

Добавянето на Favicon ще открои вашия сайт, измежду многото отворени табове в браузъра.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин