Вземете 30% отстъпка за хостинг в пакет с .BG домейн

5 причини защо да прехвърлите сайта си в Jump.bg

Sofia Petrova

Ако искате да развивате бизнес онлайн - независимо от неговата сфера - корпоративен сайт, блог или онлайн магазин, първата стъпка, която трябва да предприемете е да изберете домейн име и да закупите хостинг план. Много начинаещи бизнеси подценяват тази първа стъпка, като избират план, който не отговаря на техните нужди и впоследствие спира развитието им или частично го забавя. Именно това първоначално подценяване довежда до сериозни проблеми в следващите етапи от растежа на бизнеса. Някои по-големи бизнеси отделят по-голямо внимание на физическите си обекти и не се замислят за нуждите, които имат, за да се разширяват онлайн все повече. В днешната статия ще обърнем внимание на детайлите и информацията, която трябва да знаете преди да се доверите на вашия хостинг партньор, за да не допускате грешки, които да ви повлияят негативно.  

Никога не подценявайте силата на хостинг плана, който избирате. Благодарение на хостинг акаунта, който закупувате, вие предупределяте колко голям ще бъде вашият сайт, колко посещения ще има, колко бърз ще бъде, ще прекъсва ли и колко файлове можете да качите в него. Хостингът е вашият най-добър и близък приятел в развитието и съществуването на онлайн проекта ви. 

Вече имате собствен уеб сайт, но той не зарежда достатъчно бързо, чувствате се ограничени в броя Inodes, които можете да имате или постоянно се чудите защо трябва да заплатите по-висока цена. Ако имате някой от тези проблеми, можете да се замислите дали не е време да смените вашия хостинг партньор. 

През годините събрахме опит на база наши клиентски сайтове и обратна връзка и благодарение на нея непрестанно усъвършенстваме услугите, които предлагаме, за да ги правим все по-добри за вас. В статията сме подбрали 5 основателни причини защо да прехвърлите сайта си в хостинг компания Jump.bg.  

5 причини защо да прехвърлите сайта си в Jump.bg

1. Не ограничаваме броя Inodes на хостинг акаунтите

Знаем колко е важна свободата и затова ние не ви ограничаваме в броя директории и файлове, които можете да имате на вашия хостинг план. Ние не поставяме лимит на броя Inodes, които може да има един акаунт. Естествено  самият сървър има файлове ограничение, но ние имаме практиката на един сървър да разполагаме малко на брой уеб сайтове, за да постигнем максимална надеждност на услугата. В нашата практика не се е случвало да имаме онлайн проекти, които да изразходят максималните ресурси на сървъра. Обикновено най-често срещаните проблеми, които водят до изчерпване на Inodes при досегашния ви доставник е ограничението за разполагане на електронни пощи, които заемат голямо файлово пространство.   

2. Не променяме цената при подновяване на услугата

Много честа практика при различни хостинг доставчици е увеличаване на цената при подновяване на услугата, като много пъти това увеличение достига 50-70%. 

Ние, от хостинг компания Jump.bg, запазваме винаги еднаква цена за нова услуга и подновяване на услугата.

При нас можете автоматично да преминете на по-висок план, когато вашият онлайн проект има нужда от тази стъпка. 

3. Висока скорост на зареждане на уеб сайта с LiteSpeed Web сървър

Светкавичното зареждане на вашия уеб сайт е от ключово значение за вашето представяне в дигиталното пространство. Потребителят изисква съдържанието да се зарежда на момента и ако сайта ви има забавяне, те веднага ще напуснат вашия уеб сайт и ще отидат при конкуренцията. Средното време, за което зарежда един сайт е между 2-5 секунди. Ако времетраенето се качи с 1 или 2 секунди над това, клиентите няма да бъдат удовлетворени. Хостинг компания Jump.bg работи с LiteSpeed Web сървър, който използва новия HTTP/2.0 стандарт, което му позволява да зарежда светкавично бързо и не случайно да печели първо място сред останалите решения на пазара. Осигуряването на високата скорост ще ви помогне да бъдете сигурни, че на първата стъпка при идването на клиент, той няма да отпадне. Освен приятното потребителско изживяване, Google също ще ви възнагради за усилията и ще ви класира на по-предни места. 

*заемането на по-високи позиции при търсенето в търсачки като Google, Yahoo, Bing не зависи само и единственото от скоростта на вашия уеб сайт. Тя е благоприятен фактор, който е част от съвкупността на много компоненти като SEO оптимизация, техническа оптимизация, правилните настройки на уеб сайта, брой плъгини.  

*скоростта на уеб сайта не зависи само от уеб сървъра. Той спомага процеса и го ускорява допълнително, но други фактор влияят върху нея, като голяма тежест има самата Интернет страница на уеб сайта - дали тя ще бъде правилно изградена, оптимизирана и разчетена. 

Ако не знаете каква е скоростта на вашия уеб сайт, винаги я проверявайте с допълнителни инструменти, които да ви ориентират дали сте в правилната посока. Един такъв инструмент е Google Page speed insights. Друг вариант да проверите скоростта на сайта е да следите метриките в Google Analytics.  

Към всеки наш хостинг план предлагаме CDN услуга, която е безплатна във всеки наш пакет, благодарение на CloudFlare. Благодарение на партньорството ни с тях, вие получавате още по-оптимизирано решение за вашия уеб сайт, което да подобри неговата скорост. Услугата CDN ви дава възможност да се зарежда вашия уеб сайт от най-близкия до вас сървър. Това допълнително забързва скоростта ви и спомага на вашата работа. 

Освен за скоростта на вашия сайт трябва да имате предвид и процентът на downtime. Това е времето, в което сайтът ви е неактивен и не е достъпен за вашите потребители. Причината за това е техническа неизправност в системата. Всеки един бизнес понася загуби, ако сайтът има висок процент на downtime. Това е една от най-важните метрики в онлайн пространството и не бида да правите компромис с нея.  

Прехвърлете сайта си в Jump.bg само с няколко бързи стъпки напълно безплатно и лесно. Нашият технически екип ще ви съдейства по време на целия процес по прехвърляне, за да бъдете спокойни за вашите проекти. 

4. Безупречна техническа поддръжка

Техническата поддръжка, която предоставя една хостинг компания е от изключително голямо значение за безпроблемната работа на сайта ви, а също така и за вашето спокойствие. Много пъти възникват непредвидени казуси и именно тогава трябва да имате техническа поддръжка, на която можете да се доверите, за да се ангажира на момента с вашия проблем.  

Нашият технически екип е гордостта на хостинг компания Jump.bg. Винаги на линия - 24/7/365 те са готови да отговорят на всеки ваш въпрос, свързан с техническото представяне на вашия уеб сайт. Можете да се доверите на нас за сигурността и бързината на вашия онлайн проект, като винаги с грижа и внимание ще отговорим на всички ваши въпроси. 

Нашите клиенти ни дават една от най-високите оценки за обслужване на техните казуси. Убедете се сами

5. Имплементиране на нови технологии и подобрения

Постоянно следим тенденциите в хостинг сферата и имплементираме последните технологични решения за вашите онлайн проекти. Предоставяме най-високото качество на хардуерни и софтуерни продукти в Data Center-а, с който работим съвместно. Освен нашия стремеж постоянно да се обновяване, следим и вашата обратна връзка, която ни давате за вашите нужди. На нейно основание решаваме кои услуги и решения да комбинираме, за да получите възможно най-доброто качество. 

instagram

#Jumpсъвет - Винаги преглеждайте детайлно информацията, която е включена във вашия хостинг пакет. Не пренебрегвайте тази първоначална стъпка с мисълта, че това е първият ви бизнес онлайн и няма да има значение. Щом сте стигнали да създадете един, тепърва ще ви идват нови идеи, които да имплементирате. Следете всяка една метрика от скоростта на уеб сайта ви до цената, която заплащате. Независимо кой хостинг доставчик ползвате поискайте мнения на ваши приятели, които са в сферата и се информирайте добре за надеждността на услугите. 

Ако при вас възникват някои от изброените казуси, не се колебайте да се свържете с нашия технически екип, който е на ваше разположение и с грижа ще отговори на всеки един въпрос. Можете да се свържете с нас по имейл на support@jump.bg.

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуални новини и специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин, за да получавате актуални новини и специални промо оферти

Статия от Sofia Petrova

Макар да е едно от новите попълнения в екипа ни, вече знаем колко упорита и всестранно развита личност всъщност е Софи. Обича маркетинга, обожава книгите и не пропуска възможност да научи нещо ново, което да я направи още по-добра в работата. Софи се грижи за създаването на полезно за вас съдържание и ни помага да достигнем до още потребители и бизнеси, които имат нужда от нашите услуги. Разчитаме на нея, за да направим Jump.bg любим бранд и предпочитан партньор за собствениците на уеб сайтове и онлайн магазини в България.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин