Защо да изберем Drupal?

Jump.BG

Drupal е система за изграждане на сайт и управление на съдържанието (CMS), чрез която бързо и лесно можете да изградите вашата нова интернет страница с минимални усилия.

Важно е да знаете, че системата е с отворен код и напълно безплатна, което значително подпомага нейното развитие и разпространение. Drupal бива разработена от 2001г. и общността наброява хиляди потребители.

Ето и няколко типа страници, които лесно могат да бъдат изградени със системата:

  1. Личен блог
  2. Фирмен сайт
  3. Онлайн магазин
  4. Новинарски страници

Разбира се с подходящите модули и темплейт можете да изградите и друг вид страница. Всъщност често не се налага и инсталирането на много допълнителни неща, защото системата е разработена предимно на PHP и използва за база данни Mysql или Postgresql.

За разлика от останалите системи от този тип, разработчиците на Drupal се стремят да предоставят на потребителите си максимално оптимизирана система. Но какво означава това?

1. Малко ядро

Ядрото на системата цели да ви предостави базови функции и максимално лека среда за разработка. Внесеният код е качествен и без излишни редове.

2. Пълна документация

Ако някога ви се наложи да потърсите допълнителна информация за продукта, как да инсталирате модул или подобна информация, то първата ви локация трябва да бъде документацията на системата. Тя обхваща почти всички възможни варианти, стъпки и евентуални проблеми.

Като допълнение винаги можете да зададете вашия въпрос и в официалния форум.

3. Лесна редакция

Искате да промените определени цветове на вашата страница, но нямате представа какво е #2E2EFE? Е, тук идва на помощ визуалният редактор в административния панел. С негова помощ сменяте цветове с няколко клика на мишката. Това е само малка част от функционалността на администрацията в Drupal.

До този момент разгледахме ядрото, но няма да спрем до тук. Важен аспект за всяка готова система са допълнителните модули за нея. Споменахме по-горе, че Drupal е на повече от десетилетие и можем посредством тази информация да споделим, че има създадени не малко модули за системата.

Колко точно са те? Е, отговорът на този въпрос можем да извадим от официалната страница, а именно "33,590 Modules match your search". Можете да разгледате какво разнообразие има, което от своя страна води и до изключително голямата пъстрота на страници със системата.

Ако информацията в тази статия ви е запалила поне малко, горещо ви препоръчваме да тествате Drupal за вашата нова интернет страница.

Разгледайте нашите хостинг предложения, които ще ви помогнат в изграждането на вашия блог!

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин