Спестете 15% от цената за хостинг в пакет с .COM домейн!

Какви са ползите от използването на LiteSpeed уебсървър?

Jump.BG

LiteSpeed е лек web server, който използва системните ресурси по значително по-добър начин, като така може да се постигне многократно подобрение спрямо други web сървъри, като Apache.

Това се постига от самия начин, по който е написан кода и работата му със системата. Така без промяна на CPU или RAM параметрите се достигат повече конкурентни връзки и се подобрява цялостното бързо действие на Интернет страниците.

  1. Заместител на Apache

LiteSpeed е директен заместител на Apache, като поддържа работа с .htaccess, модулите mod_rewrite и mod_security. Така крайния потребител не трябва да променя нищо по самата си страница или да влага допълнителни настройки.

  1. Сигурност

Уеб сървърът има вградена защита против DDoS атаки, която ще ви предостави допълнителен слой защита. Също така, както вече споделихме се поддържа и mod_security, като така ще осигурите нужната защита. Включена е и допълнителна Bruteforce защита срещу Wordpress платформи.

  1. Кеш

LiteSpeed притежава вграден кеш, който значително редуцира, както използването на системни ресурси, така и времето за зареждане на дадена страница. В допълнение има и специално създадени кеш приложения за най-разпространените системи, като Wordpress, vBulletin, Prestashop и други.

  1. Опростена конфигурация

Не е необходимо да поставяте допълнителни reverse прокси конфигурация за HTTPS или по-добро зареждане на статично съдържание. Така възможностите за грешки се намаляват значително.

  1. Оптимизирано PHP

Със своята уникална архитектура LS предоставя и оптимизирана интерпретация на PHP (lsphp), която работи значително по-добре и най-важното по-бързо.

Както се вижда този уеб сървър предлага най-важните неща за крайния потребител - удобство, бързо действие и сигурност в пъти по-добре от конкурента си Apache, без да се налага да жертва системни ресурси, а точно обратното. Поради тази причина сме избрали да предоставяме на нашите клиенти споделен хостинг планове с LiteSpeed web server.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин