20 безплатни теми за PrestaShop

Jump.BG

PrestaShop е една от най-големите платформи, които потребителите най-често избират за изграждането на техния нов онлайн магазин. Самата процедура от избирането на платформата за електронна търговия, избора на хостинг за електронен магазин, до цялостното изграждане преминава през една изключително важна стъпка - дизайна. Знаете, че начинът, по който изглежда вашият онлайн магазин, може както да ви помогне, така и да ви навреди - в зависимост от това какво предлагате. Изборът на тема е изключително важен за развитието на проекта ви.

Разбира се не всеки има способностите да си създаде уникален темплейт или възможностите, за да закупи подобен. Това е причината да съберем 20 безплатни теми за Prestashop, които предлагат всичко необходимо за вашия магазин. Ако имате познания в редактирането на теми, можете да използвате тези безплатни теми, като база за развитието на идеята ви.

Ето и нашите предложения:

1. zkid

Ще започнем с един темплейт, който е подходящ за онлайн магазини за детски стоки. Тази тема предлага много лек и изчистен вид, така че всички детски артикули ще се виждат и изпъкват на вашия уеб сайт. За акцентиращите елементи е използван син цвят. Със zkid ще си осигурите така необходимия вече Responsive Web Design (RWD или отзивчив уеб дизайн) и HTML5. Чрез zkid ще имате възможност бързо, лесно и модерно да създадете собствен онлайн магазин за детски играчки и дрехи.

zkid bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

2. Book Website

Ако сте от хората, които смятат, че времето на книгите не е отминало и смятате да започнете начинание с онлайн магазин за книги, то този темплейт няма как да бъде пропуснат. В някои случаи самата настройка на темата може да бъде труден процес, но не и тук. Темплейтът разполага със специализиран административен панел, чрез който бързо и лесно ще въведете желаното от вас съдържание, а след това и промени. Book Website разполага с отзивчив дизайн, а отделно са включени 5 езика - английски, френски, испански, руски и немски.

BookWebsite bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

3. zSirius

zSirius е стилизиран Tech & Mobile темплейт, който използва оранжевото като акцентиращ цвят. Включен е вече задължителният за всеки уеб сайт през 2017 г. отзивчив дизайн и HTML5. Елегантният и финкционален дизайн ще ви даде необходимото за вашия онлайн магазин.

zSirius bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

4. Fashion

Ако търсите подходяща безплатна тема за вашият моден магазин, Fashion темплейтът е направен точно за вас! С много стил, изчистени линии и подходящо организирано пространство за различни артикули, тази тема ще ви даде повече отколкото очаквате. Към нея е включен административен панел, за да редактирате лесно съдържанието на вашия уеб сайт. Включени са 5 езика – английски, френски, испански, руски и немски, както и подробна документация, така че работата ви значително ще намалее.

Fashion bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

5. BeautyStore

Името на тази тема не само подсказва насоката, но я и описва. Наистина един изчистен темплейт, който не се нуждае от допълнителна редакция. Цветовете, които са използвани – бяло, синьо и сиво, допринасят за ефирност и красота. Включен е респонсив дизайн и HTML5. Темата е подходяща магазин за козметика – парфюми, бяла и декоративна козметика.

BeautyStore bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

6. Wheels & Tires

Ето тема специализирана за автомобили и аксесоари. Wheels & Tires може да бъде използвана за всякакъв тип авточасти. Този темплейт също разполага с гъвкав административен панел за по-лесна редакция и са включени 5 езика - английски, френски, испански, руски и немски. Използваните цветове – бяло, черно, сиво и оранжево, за акцент, допринасят за спортния и агресивен, същевременно изчистен дизайн.

 Wheels&Tires bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

7. Clothes16

Чудесно предложение за магазин за дрехи. Допълнително вградените екстри като back-to-top бутон, усъвършенствана търсачка и оптимизирано меню ще помогнат значително на потребителите ви за преживяването им в сайта ви. Лесен за навигиране с изчистени линии и включен отзивчив дизайн.

Clothes16 bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

8. GameGear

Чудесен избор за гейминг периферия и аксесоари. С темплейта се работи изключително лесно и ще ви свърши нужната работа, ако решите магазинът ви да бъде в тази насока. С широкия слайдер, който е включен, можете да представите ваш продукт с най-малките подробности. Включен е отзивчив дизайн, а цветовете са бяло, червен и черно.

gamegear bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

9. AP Office

Изключително гъвкав, креативен и отзивчив дизайн, който може да бъде използван за различни насоки. От дрехи и аксесоари до компютри или мобилни телефони. Темата пристига и с допълнителни модули, които могат да бъдат използвани от вас за подобряване на функционалността ѝ. Темата поддържа CSS3 I HTML5, за да можете да създадете по стилизирани страници.

APOffice bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

10. Leo T-shirt

Както виждате от името, LeoT-shirt ви предоставя възможност да създадете качествен магазин с модерна визия за тениски. Подхояща е и за онлайн магазин за дрехи. Цветото съчетание между черно и сиво обаче дава предпоставка темата да бъде използвана и за технологичен онлайн магазин. Включва отзивчив дизайн, HTML5 и CSS3.

LEO-TSHIRT bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

11. zMousse

zMousse е стандартно приложима тема за пекарни изделия, сладкиши и вяскакви кулинарни изделия, но спокойно може да бъде категоризирана и като универсален темплейт. Ако основните цветове – бяло и оранжево, подхождат на вашия бизнес, можете да я използвате и в различна сфера. Елегантен и изчистен, този темплейт включва отзивчив дизайн, и поддържа HMTL5 и CSS3

zMousse bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

12. Mobility

Изчистен темплейт предназначен за мобилни услуги и аксесоари. Цветовото съчетание е подбрано така, че да предоставите една добра среда на потребителите при използването на сайта.

Mobility bezplatna tema PrestaShop

Виж повече

13. AP Furniture

Furniture е отзивчив темплейт, които е съобразен с модерните SEO изисквания и тенденции в дизайна. Изграден е на базата на Ap Framework и поддържа CSS3 и HTML5. Включен е и административен панел, с който бързо и лесно ще можете да променяте настройки, за да получите желаният ефект за вашият онлайн бизнес. Темата е подходяща за магазин за мебели, дрехи, аксесоари, инструменти и др.

AP Furniture bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

12. SexyShop

Оптимизран темплейт, който се визуализира коректно както на десктоп, така и на мобилни устройства. Основната му насока е за мода и стил, но може да бъде използван и за други цели, като магазин за козметика и красота или дрехи, и то без значителна редакция от потребителска страна. Темата поддържа HTML5 и CSS3.

SexyShop bezplatna tema PrestaShop

Виж повече

15. zFlower

Тематичен темплейт за онлайн магазин за цветя. Дизайнът е много приятен и оптимизиран за всички актуални браузъри и включва и отзивчив дизайн, за да работи нормално на различни устройства. Основният цвят е виолетов, така че уеб сайтът ви ще бъде със запомняща се визия.

zFlower bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

16. WoodFinishes

Забележителен темплейт, който е изграден на базата на Bootstrap и поддържа HTML5 и CSS3. Това ви предоставя допълнителни възможности при редакция, като може да добавяте допълнителни dropdown менюта, бутони и други графични елементи. Цветовете (оранжево, синьо, жълто) са съчетани в хармония и допринасят за един светъл и слънчев дизайн.

WoodFinishes bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

17. Simple blue

От самото име се подразбира, че разработчиците на темплейта целят да запазят нещата максимално опростени и изчистени. С подобен дизайн може да постигнете една модерна визия на вашия магазин без особени усилия, за да осигурите максимално добро преживяване на потребителите в сайта ви.

Simple blue bezplatna tema PrestaShop

Виж повече

18. LEO CONVERSE

Тема, която ви дава възможността да изградите магазин за обувки, облекла, чанти или други продукти. Темплейтът има вградени модули, които разширяват неговата функционалност и така не са необходими програмистски умнения, за да изградите вашия магазин. Включен е отзивчив дизайн, така че сайтът ви изглежда добре не само на десктоп, но и на мобилни устройства и таблети. Включени са 3 цветови теми, които може да сменяте много лесно.

LEO CONVERSE bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

19. Sound Theme

Чудесен изчистен дизайн на звукова тематика. Посредством слайдера ще може да акцентирате върху продукти или новини.

sound-theme bezplatna tema PrestaShop

Виж повече

20. LEO SPORTSHOES

Последното ни предложение се отнася за спортни стоки, но може да се използва и за дрехи, обувки и други. Темплейтът притежава собствен контролен панел за лесна настройка и управление. Оптимизиран да работи коректно с Firefox, Safari, Opera и Chrome.

LEO SPORTSHOES bezplatna tema PrestaShop

Виж повече   Демо

Както виждате, изборът на теми е доста голям. Но за да видите нещата в детайли, се налага  да инсталирате темите и да се експериментира малко с тeхните настройки. Може да се окаже, че темата може да претърпи пълна промяна след няколко минути прекарани в контролния панел. Когато се започне с избор на платформата за електронна търговия, мине се през избор на хостинг за електронен магазин, продължи се до избор на платежни системи, се оказва, че изборът на тема не е безкраен. Все пак е необходимо да се избере нещо, с което да се започне. И точно тук идват на помощ нашите 20 предложения. Надяваме се, че сме ви били полезни.

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин