20 допускани грешки в WordPress (I част)

Jump.BG

Грешки в Wordpress

WordPress е най-популярната платформа за изграждане на интернет страници. От начинаещи блогъри до корпоративни сайтове, системата продължава да е предпочитана от потребителите. Масовата ѝ употреба води до няколко често срещани грешки, които могат да бъдат избегнати.

Днес ще ви запознаем с 10 от общо двадесетте най-често допускани грешки при работа с WordPress.

1. Сигурни ли сте, че платформата ще ви свърши работа?

Системата предоставя изключително богата гама от модули и темплейти, но не винаги е правилният вариант за разработване на уебсайт. В случай че желаете просто блог, в който ще споделяте информация за вас или семейството ви,  то системата е идеален вариант. Ако искате обаче да изградите онлайн магазин - системата може да не ви свърши тази работа.

2. Правилният хостинг план

Важно е да започнете с хостинг план, който да отговаря на нуждите ви. Препоръчваме ви да започнете с някой по-нисък хостинг план,  защото винаги може да преминете на по-висок при нужда. Ако се колебаете кой хостинг план да изберете, винаги можете да се свържете с нас.

3. Sample Page

След първоначалната инсталация на системата имате примерна страница (Sample Page), която за повече от 1 милион потребителя изглежда добре и не бива премахната. Разбира се тя по никакъв начин не пречи на коректното функциониране е малко не професионално да бъде задържана или поне редактирана.

4. Tagline

Друга често срещана грешка е пропускането на tagline-а...а вероятно не искате вашият уебсайт да бъде "Just another WordPress site". В такъв случай е желателно да редактирате този tagline.

5. Backup

Изградили сте вашата страница, поставили сте над 200 поста и всичко върви напълно според очакванията ви...един ден обаче виждате, че страницата ви я няма. В подобни моменти много хора се запитват дали не е било да отделят 10-15 минути да си свалят файловете посредством FTP и да направят едно копие на базата данни, като така ще са напълно спокойни, че и да се случи нещо ще имат резервно копие.
Да 15 минути на седмица са достатъчни, за да имате сигурно бъдеще за страницата ви.

6. Лабиринтът "Категории"

Колкото и да е хубаво да желаете всичко да е максимално подредено създаването на 50 категории не винаги е удачен вариант. Доста често това води до сериозно объркване в читателите. Можете спокойно да създадете по-малко категории, които да са с по-обобщено заглавие.

7. Промяна на адреса

Бъдете изключително внимателни при смяна на адрес защото трафикът към страницата ви може да спадне изключително много. Ако се наложи да смените адреса си, направете необходимото, така че да избегнете подобни проблеми.  Да, имена на страница като "iskamdavirazkajatova.com" може и да са били приветлива идея, когато сте на 16г. но след време осъзнавате, че това не е бил най-добрия ви избор.

8. Аз съм програмист

Понякога не е нужно да влагате изключително много усилия, за да получите желания ефект. В повечето случаи кодирането на custom page templates може да доведе до последващи проблеми. Най-добре е първо да разгледате какво предоставя WordPress и да се ограничите с Hard-Coding.

9. Прекалено голям архив

Стигнали сте до момент, в който сте споделили доста голяма част информация под формата на постове. В един момент забелязвате, че това се вижда в началната страница и не изглежда много добре. Хубаво е да внесете промени по този модул или да създадете подобен, като въведете и нужните ограничения.

10. White Screen of Death а.к.а Бяла страница

Всеки един от нас има опит с Blue Screen of Death на Windows. Е, при WordPress проблемът се казва "Бяла страница" и е подобен, но не трябва да ви плаши много. В повечето случаи се появява, когато инсталирате модификация, има липса на ресурс или грешка в кода ви. Препоръчваме ви да обърнете внимание на тези фактори, като така ще разрешите проблема.

Очаквайте втора част на най-често допусканите грешки при работа със системата WordPress.

 

Статия от Jump.BG

Статии, новини и събития, публикувани от екипа на Jump.BG.

Социални мрежи:
Още статии от автора

Абонирайте се за нашия бюлетин

С абонамента си получаваш повече актуални новини и нашите специални промо оферти

Абонирайте се за нашия бюлетин