Стъпки при регистрация или трансфер на .BG домейн

За да регистрирате .BG домейн, е необходимо да преминете през следните стъпки:

1. Проверка дали избраният от Вас домейн е свободен за регистрация – Това може да стане на търсачката на началната страница на jump.bg. Системата автоматично изписва „Домейнът е свободен” или „Домейнът е зает”. В случай че Домейнът е свободен, може да преминете към стъпка 2:

2. Вход във Вашия клиентски профил – От менюто в горния десен ъгъл избирате „Вход” и влизате в профила си или си създавате такъв, ако все още не сте се регистрирали.

3. Поръчка на домейн – След като сте влезли в профила си, от менюто в ляво избирате „Домейни” – „Регистрирай нов домейн”. Изписвате в търсачката избрания от Вас домейн, след което натискате бутона „Поръчай”. Домейнът е добавен във Вашата количка. Това е видимо от менюто в горния десен ъгъл. След като кликнете върху иконката с количката, може да преминете към стъпка 4:

4. Плащане – Може да заплатите избрания от Вас домейн по един от предложените начини. След извършване на плащане се генерира фактура. Системата Ви изпраща e-mail, че е необходимо да генерирате Заявка за регистрация.

5. Заявка за регистрация/ трансфер – Във всеки случай е необходимо да генерирате Заявка за регистрация/ трансфер на избрания от Вас домейн. Повече информация относно съдържанието й и правилното попълване може да намерите ТУК

Заявката се генерира от Домейни - Моите домейни - когато статусът е Активен, избирате от менюто до надписа „Настройка на Вашия домейн адрес”, въвеждате съответните данни и натискате бутона „Изпрати заявка”

След успешно генерирана Заявка за регистрация/ трансфер получавате e-mail, че Заявката е готова за подписване.

6. Подписване на Заявка за регистрация/ трансфер и/или Пълномощно – Подробна информация може да намерите ТУК

Особености и повече информация за трансфер на домейн можете да намерите ТУК.

Беше ли полезен този отговор? 79 Потребителите го смятат за полезно (302 Гласувания)