Прехвърляне на регистрация (собственост) на .BG домейн

Процедурата по прехвърляне на .BG домейн от едно лице към друго е свързана с определени условия и изисквания. В тази статия ще Ви запознаем с тях.

Условия за прехвърляне на собственост на .BG домейн:

  • Чисто технически, можете да направите прехвърляне по всяко време, но тъй като прехвърлянето на собственост изисква подпис както на новия, така и на стария собственик, е нужно известно време, докато тези подписи бъдат събрани. Ето защо, силно препоръчваме да стартирате процеса по прехвърляне поне две седмици преди срока на изтичане на домейна.
  • Процесът по прехвърляне на собственост изисква двойно валидиране и обработване на двойна заявка. Ето защо, ние Ви таксуваме еднократна сума от 5.00 лв., която ще се генерира като фактура още при стартиране на подаване на заявката.
  • При подаване на заявка ще получите автоматично генерирана декларация, която трябва да бъде подписана от стария собственик. В нея той посочва, че се съгласява процесът да бъде осъществен. Самата заявка трябва да бъде подписана от новия собственик. Подписването може да бъде чрез електронен подпис, на място в нашия офис или чрез предварително издадено пълномощно към нас.

За да се осъществи прехвърлянето, е необходимо:

1. Да се пусне заявка през Вашата клиентска част -> Моите домейни -> Избирате желания домейн -> Прехвърляне на регистрация.

2. Да заплатите еднократната такса за прехвърляне.

3. Да попълните заявката с данните на новия собственик.

4. Да подпишете заявката на новия собственик от генерирания PDF файл и да го изпратите към нас.

5. Да бъде подписана декларацията от настоящия собственик, която ще получите на Вашия мейл адрес, и да я изпратите към нас.

6. Ние валидираме документите и ги обработваме, след което Вие ще получите уведомление за успешно завършен процес.

Адрес за изпращане на документи

Адресът, на който трябва да се изпратят подписаните документи, е:

гр. София 1309, ул. „Царибродска” № 70, ет. 4, офис 7, Получател: Джъмп.БГ, Тел: 02 / 448 40 23

Електронно подписани заявки могат да се изпращат до sales@jump.bg

Беше ли полезен този отговор? 3 Потребителите го смятат за полезно (352 Гласувания)