Подписване на заявка за регистрация/трансфер на .BG домейни

За да бъде регистриран .BG домейн, Регистрантът трябва да подпише заявка за регистрация на домейна. По този начин доказва връзката си с името на домейна което е заявил.

Подпис на заявка за регистрация

Подписването на заявката за регистрация е една от най-важните стъпки при регистрацията на .BG домейн. По този начин доказва връзката си с името на домейна което е заявил.

Заявката може да бъде подписана както директно от Регистранта така и от Джъмп.БГ чрез пълномощно. След като бъде подписана заявката от регистранта, ние полагаме електронен подпис и качваме двойно подписаните файлове към системата на главния регистратор.

При подаване на заявка в нашата система можете да изберете как точно желаете да направите подписването, чрез електронен подпис или чрез пълномощно. Ако клиента избере, че желае да упълномощи Джъмп.БГ, може да изтегли автоматично генерирано пълномощно от своята клиентска част.

При успешно направена заявка домейна се резервира за период от 30 дни.

Начини на подписване

При саморъчно подписана заявка, при последваща нужда от промяна в името на Регистранта, или контактния e-mail адрес, или адреса за кореспонденция, Регистрантът отново ще трябва да подпише нова заявка за промяна, с което удостоверява извършването на желаните от него промени.

Някои действия не изискват допълнително подписване, като "Промяна на ДНС сървъри".

Издаване на пълномощно към нас важи за този и всички .BG домейни които потребителя желае да регистрира или прехвърли при нас. По този начин няма да се изискват допълнителни подписи от потребителя тъй като ние прикачваме това пълномощно (подписано от нас) към системата на главния регистратор.

За юридически лица заявката за регистрация може да бъде подписана от управител на фирмата (организацията) и заверена с фирмения печат. След това заявката може да се изпрати по пощата (куриер), като не се налага да се прави нотариална заверка при подписването й.

Пълномощното на свой ред задължително трябва да бъде подписано или пред нотариус или с ел. подпис.

За физически лица заявката също ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъде подписана или пред нотариус или с ел. подпис. На практика за физически лица няма значение, дали ще подпишат заявката за регистрация или пълномощното, тъй като процедурата по подписване е една и съща. С оглед на това за физически лица е по-добре да се избере опцията за подпис на пълномощно.

При положена заверка за физическо лице на отделна страница от пълномощното (или на задната част) освен имената е нужно да бъде въведено и самото ЕГН за да бъде признато самото пълномощно като напълно валидно. Споменете това на нотариуса пред който заверявате документа.

Адрес за изпращане на документи

Адресът, на който трябва да се изпрати подписаната заявка, е:

гр. София 1309, ул. „Царибродска” № 70, ет. 4, офис 7, Получател: Джъмп.БГ, Тел: 02 / 980 25 24

Електронно подписани заявки могат да се изпращат до sales@jump.bg

  • .bg, бг домейн, .bg домейн, бг домейни, .бг домейн, домейн, регистрация на бг домейн, регистрация на .bg домейн, .bg domain, .bg хостинг
  • 3 Потребителите го смятат за полезно
Беше ли полезен този отговор?

Сходни публикации

Регистрация / Трансфер на .BG домейни

Регистрацията на домейн от областта .BG е свързана с допълнителни условия, като в тази статия...

Необходими документи при регистрация на .BG домейн с основание

В зависимост от основанието за името, което е избрано при заявката за регистрация на домейна се...

Трансфер на .BG домейн

Домейните .BG могат да се трансферират (прехвърлят) между различните акредитирани от Регистъра...

Подписване на заявка с Евротръст електронен подпис

Към този момент главния регистратор е спрял поддръжката на Евротръст електронните подписи. Ще...

Поддържани електронни подписи при работа с документи за .BG домейни

Типовете електронни подписи които се поддържат при работа (подписване на документи) с .BG...