SSL сигурна връзка към радио сървър

Последните версии на най-известните браузъри забраниха излъчването на онлайн радио като смесено съдържание, т.е. ако страницата Ви минава през SSL то тогава не можете да излъчвате радиото без SSL връзка.

От всички радио сървъри само IceCast поддържа подобна връзка, но конфигурацията там е изключително сложна и изисква допълнителен сертификат, който се закупува отделно, както и домейн или поддомейн към този сертификат.

Ние разработихме система, чрез която всеки наш радио клиент да има клонирана версия на своето радио, която да минава изцяло през SSL.

radio ssl

Как да достъпя своята SSL радио връзка?

Ако Вашият сървър е с порт 8100 то тогава трябва да въведете същият порт, но с 1000 надолу. Разбира се, трябва да въведете и https:// протокол отпред и безплатният домейн, който сме осигурили за Вас - radio.jump.bg

Например, ако Вашият сървър е с адрес http://ип-адреса-на-Вашето-радио:8526 то тогава адреса за SSL връзка е https://radio.jump.bg:7526

Имайте предвид, че можете да използвате и само ИП адреса т.е. https://ип-адреса-на-Вашето-радио:7526 и тогава отново ще можете да използвате ССЛ връзка, но няма да е напълно валидна тъй като не минава през домейн, който вече е сертифициран. 

Този принцип важи ли, ако използвам собствен ИП адрес?

Тъй като един домейн или субдомейн може да сочи само към един ИП адрес то тогава няма как да предоставим стандартен запис за всеки персонален ИП адрес. Разбира се, тук дори имате по-голяма свобода в избора, тъй като можете да ни посочите какъв точно да е субдомейна от нас или Вие желаете да имате собствен домейн. Нужно е просто да се свържете с нас и ние ще се радваме да бъдем полезни за Вас.

Мога ли да използвам собствен домейн в адреса заедно със SSL връзката?

Да, това може да се случи, но за тази цел трябва да имате насочен домейн или субдомейн към ИП адреса на Вашият радио сървър както и валиден SSL сертификат към него. Можете да ни изпратите Вашият сертификат и ключ, които да прикачим към Вашият сървър или, ако нямате такъв то тогава можете да разгледате нашите предложения за SSL сертификати.

Беше ли полезен този отговор? 2 Потребителите го смятат за полезно (2 Гласувания)