Инсталиране на приложение от Softaculous

Инсталирането на което и да е приложение може да бъде направено изцяло автоматично през автоматичния инсталатор на Softaculous. За да инсталирате скрипт, следвайте следните стъпки:

  1. Посетете своя cPanel -> Softaculous App Installer
  2. Ще Ви се отвори нов прозорец, в който Ви се предоставя избор от всички налични скриптове за инсталация. Изберете CMS системата или скрипта, който искате да инсталирате (например Wordpress) и натиснете бутона install.
  3. От тук Ви се предоставя избор на версия, протокол (http:// или https://), домейна или поддомейна, върху който да бъде инсталиран скрипта, директория (опционално, въведете име на директория, ако искате да инсталирате скрипта в директория различна от оснвната за домейна), потребителско име и парола аз административния панел на самия скрипт и много други. Въведете опциите, които Ви интересуват. 
  4. Натиснете бутона Install в долния край на страницата. Инсталацията обикновено отнема няколко секунди. След успешно завършване ще видите всички нужни за Вас данни за вход.Забележки:

  • Ако инсталирате скрипт върху нов домейн или поддомейн, то уверете се, че той е добавен предварително през Вашия cPanel. В противен случай няма да го видите в падащото меню.
  • Ако искате да инсталирате скрипт върху SSL версията на даден сайт, то трябва да имате преварително инсталиран SSL. Ако нямате закупен сертификат, то ние предоставяме безплатни сертификати от Let's Encrypt за всички наши клиенти. Единственото условие е вече да сте насочили домейна или поддомейна към хостинг акаунта Ви при нас. Всички сертификати се издават и преподновяват на определено време. Ако имате току-що добавен домейн или поддомейн и искате да бъде издаден безплатен сертификат за него, то можете да го направите от cPanel -> SSL/TLS Status.
Беше ли полезен този отговор? 3 Потребителите го смятат за полезно (3 Гласувания)