Какво е SSL

SSL  (Secured Sockets Layer) представлява сертификат за сигурност, служещ за криптиране на връзката между хостинг сървъра, на който се съхранява информацията на даден сайт и браузъра на посетителя на самия уебсайт. Тази криптирана връзка предоставя сигурен достъп до лична информация, която не трябва да става достояние на трети лица.

Криптирането на една връзка, за да бъда тя защитена за потребителя, всъщност представлява сложен математически процес, при който се криптира и декодира информация.  Числата (bits), които можете да видите след всеки един SSL сертификат (40-bit, 56-bit, 128-bit, 256-bit)  представляват дължината на ключа, използван за криптиране на връзката. Както при една парола, колкото по-дълъг е ключа, толкова повече комбинации има за отгатване.

Например един 128-битов ключ е около един трилион пъти по-силен от 40-битов ключ. С използваните в момента технологии на един хакер с подходящите инструменти и мотивация ще са му нужни около няколко милиона години, за да декриптира текущата сесия, защитена със 128-битов ключ. Всички предоставени от нас сертификати са с 256-битови ключове. CSR (Certificate Signing Request), който се подава при издаване на сертификат е с дължина 2048-бита.

Важно е да знаете, че SSL не предпазва сайт от хакерски атаки, качване на злонамерен софтуер и т.н. Както е упоменато в началото, тази технология предпазва единствено връзката между сървър и посетител.

  • 2 Потребителите го смятат за полезно
Беше ли полезен този отговор?

Сходни публикации

Какво е webmail

Webmail е допълнителна услуга, която предоставяме безплатно на нашите клиенти. Уебмейл е отделно...

Какво е домейн

Всеки уебсайт в Интернет има свой собствен адрес, изразен в цифри. Адресът функционира като...

Какво е self-signed сертификат

Self-signed сертифкат е сертификат, издаден от авторитивен орган, който не е познат на вашия...

Какво е споделен хостинг

Споделеният хостинг представлява съхранение на един или множество уеб сайтове на един физически...

Домейни на кирилица

След регистрацията на домейн на кирилица, той автоматично се конвертиран в така наречения...

Не можете да намерите отговор на вашия въпрос? Винаги можете да се свържете с нас на телефон 0700 3 10 11, support@jump.bg или ни изпратите запитване от тук:

Изпрати запитване!