Ръководство за работа с Партньорската програма на Джъмп.БГ

Партньорската програма на Джъмп.БГ е разработена за тези от Вас, които предлагат цялостно обслужване на своите клиенти. С Партньорската програмата, Вие имате възможност:

 • да управлявате услугите на своите клиенти през един основен акаунт (Вашия потребителски акаунт);
 • да печелите комисионна при всяка нова услуга или подновена такава (важно е всеки един Ваш потребител да бъде във Вашата Партньорска програма).

Що се отнася до възможността да печелите комисионна, имате възможност да изберете дали да е през Партньорската ни програма или през нашаъа Афилиейт програмата ни, но не и двете едновременно.

Размер на комисионната в Партньорската програма на Джъмп.БГ

Размерът на комисионната е различен, според постигнатото от Вас ниво. Нивата са четири – Bronze, Silver, Gold и Platinum: 

Как функционира Партньорската програма на Джъмп.БГ?

На първо място Вие следва да имате акаунт при нас. За всеки Ваш клиент се създава индивидуален профил в нашата системата, до който достъп ще имате, както Вие, така и Вашия клиент. Всички профили на Ваши клиенти, ще бъдат достъпни за Вас във Вашия "Партньорски портал" в акаунта Ви. Вие ще имате възможност да менажирате услугите на своите клиенти, както и техните счетоводните им документи (имате достъп до целия потребителски профил на клиента си).

Посредством Партньорската ни програма, ще можете много лесно и бързо да създавате акаунт за нов Ваш клиент и да заявявате услуга през него, като услугата може да бъде всяка една от нашето портфолиото. Печелите комисионна за услугите посочени в различните нива на Партньорската ни програма, отбелязани на сайта ни (хостинг планове, домейн имена, SSL сертификати, VPS услуги и наети сървъри).

Съгласно условията на нашата програмата, при желание на Ваш клиент, отправено директно към нас, ние ще му съдействаме и извършим желаното от него действие (пред JumpBG, реалният собственик на услугите в конкретен акаунт, който е във Вашата партньорска програма, е конкретното лице посочено в отделния потребителски акаунт – Вашият клиент).

Условията, с които също е нужно да бъдете запознати са:

 • Нивата се определят автоматично от системата според броя клиенти с активни услуги, които имате зачислени към вашия партньорски акаунт. Клиенти без нито една активна услуга не се броят при изчисляване на нивото;
 • Комисионите се начисляват за всички изброени услуги в съответните нива на програмата;
 • Комисиони се начисляват при всяко плащане на услуга от клиентските акаунти, които са зачислени към Вашия партньорски акаунт, докато клиентският акаунт е зачислен към вас.
 • Комисиони не се начисляват за услуги активирани в основния “партньорски” акаунт.
 • Тъй като партньорският акаунт позволява пълен достъп за контрол и управление на клиентския акаунт, клиентът трябва да се съгласи писмено (по имейл) да бъде зачислен към партньорски акаунт (това действие се изисква единствено в случай, че клиентът вече има профил в системата на ДжъмпБГ и желае да се асоциира към конкретен партньорски профил).
 • Клиентът има право да заяви по всяко време достъпът да бъде спрян и да бъде премахнат от конкретния партньорски профил. В този случай спират да се начисляват и бъдещи комисиони на партньора.
 • Комисиони е възможно да се изплащат всеки месец, като е необходимо задължително издаването на фактура от страна на партньора съгласно наличния баланс, генериран от партньорската програма.
 • Минималната сума за изплащане на комисиони е 100 лв. В случай че комисионите не се изплатят в текущия месец, се натрупват за следващия, докато се достигне до минималната сума.

Как да се регистрирате в Партньорската програма на Джъмп.БГ? 

За да използвате Партньорската програма е необходимо да имате регистрация (да имате активен клиентски профил) в системата ни.

След което е нужно да потвърдите по имейл, че желаете да включим Партньорската програма към Вашия потребителски профил (нужно е да пишете от Вашия основен имейл в потребителския Ви акаунт до sales@jump.bg).

След като получим Вашето желание, ние ще добавим Партньорския профил във Вашия клиентски профил и ще Ви потвърдим по имейл.
Опцията за Партньорски портал, ще откриете в своя клиентски профил при нас, в менюто в ляво.

След като натиснете на опцията „Партньорски портал“, ще Ви се отвори панела, през който управлявате Вашите клиенти, техните профили и поръчки.

Как да добавите нов клиент към своя акаунт?

Началната страница на Партньорската програма, ще изглежда по следния начин:

В червен цвят е маркирана опцията, която е нужно да използвате като първа стъпка, а именно посредством нея създавате нов Ваш клиент. Всички клиенти е нужно да бъдат създадени първоначално през Вашия Партньорски профил, за да бъдат асоциирани към него автоматично.

В случай, че Ваш клиент вече има съществуващ профил в системата на Джъмп.БГ и той желае да се причисли към Вашата Партньорска програма, то е нужно Вашият клиент да пише имейл до sales@jump.bg  и да потвърди желанието си.

След като изберете опцията „Клиенти“, то ще се визуализира следното меню пред Вас:

И тук в червен цвят е маркирана, най-важната опция, а именно иконата от която Ви се отваря формата с която да регистрирате Вашия клиент при нас.

Формата изглежда по следния начин:

Най-отгоре, ще забележите три възможности, чрез които отваряте различни полета, в които отбелязвате данни за Вашия клиент и за неговия бъдещ клиентски профил.

За да създадете акаунт, то е задължително да сте попълнили полетата в опцията „Общи“ и в опцията „Адрес“. Третото поле е предназначено за фирмени данни и в случай, че Вашият клиент желае да получава счетоводни документи от нас на неговата организация, то е нужно да попълните и полето „Фирмени данни“.

След като завършите попълването е нужно да натиснете на бутона „Запази“.

Веднага след това, ще забележите в листата Ви с клиенти, вече новия Ваш клиент.

Тук, обръщаме внимание на 4 иконки, които са важни за менажирането на Вашия клиент:

 • Посредством иконка номер 1, Вие достъпвате отделния, индивидуален профил на Вашия клиент, като след натискане на иконата се логвате в потребителския акаунт на Вашия клиент и изгледа на акаунта е идентичен с изгледа на Вашия потребителски акаунт в Джъмп.БГ.
 • Посредством иконка номер 2, Вие имате възможност да създадете поръчка за Вашия клиент без да е необходимо да се логвате в неговия потребителски акаунт (създаването на поръчка по този начин се случва доста по-бързо).
 • Посредством иконка номер 3, Вие имате възможност за редакция на данните на Вашия клиент – персоналната информация, както и информацията за организация (ако има такава).
 • Посредством иконка номер 4, Вие имате възможност да отделите създадения от Вас профил от партньорския Ви портал, но имайте в предвид, че конкретния профил остава активен и услугите в него остават активни, като просто конкретния клиент не е асоцииран вече към Вашия партньорски профил.

След като създадете профил за Ваш клиент, следвайки стъпките по-горе, то има три варианта по които може да се направи поръчка през конкретния профил:

 • Първият вариант е Вашият клиент да си създаде поръчката, достъпвайки неговия си индивидуален профил.
 • Вторият вариант е Вие да достъпите клиентския профил на Вашия клиент, натискайки на човечето (иконка, номер 1), която виждате в листата Ви с клиента, във Вашия партньорски портал.
 • Третият вариант е да използвате бързата връзка за поръчка, като изберете количката (иконка, номер 2).

Който и вариант да изберете от трите, то когато създадете поръчка и се отрази плащане по нея, комисионната ще Ви се начисли автоматично във Вашия Партньорски портал.

Всеки следващ Ваш клиент, ще бъде добавян в списъка Ви с клиенти и ще се визуализират пред Вас един под друг, на отделни редове.

В началния изглед на Партньорския Ви портал, имате още няколко опции, които са тип бързи връзки и по-долу може да ги видите оградени в червен цвят:

В полето „Фактури“ са Ви листната всички фактури на Вашите клиенти, като ще забележите в синя лента, наименованието на колоните и реално самото име на конкретна колона е и филтър. Например, в случай че желаете фактурите да Ви бъдат подредени според датата на издаване е нужно да натиснете върху „Дата на Фактура“.

Аналогични са и следващите две полета – „Поръчки и услуги“ и „Запитвания“. Полетата са бързи връзки до всички поръчки направени от/за Вашите клиенти, като чрез полето „Запитвания“ може да видите всички тикети, които са разменяни от Вашите клиенти и нашите екипи. Отново и тук, наименованието на колоната са филтри, с които може да сортирате листата с информация, която виждате пред Вас.

В полето „Статистики“ може да направите справка за това как се развиват поръчките за Вашите клиенти за изминалите месеци и какъв е Вашият приход всеки месец. Тук също така, ще забележите и една таблица за Вашите клиенти, като отбелязваме, че таблицата включва първата поръчка за всеки един Ваш клиент и съответно посочва, първата комисионна, която сте получили.

Последното поле „Документация“ Ви препраща към нашата техническа документация, където може да откриете полезна статия касаеща услуга в Джъмп.БГ.

Независимо коя опция касаеща Вашия Партньорски портал сте избрали, то ще забележите, че най-отдолу на Вашата страница, се визуализира зелено поле, в което са посочени Вашите комисионни:

 

В „Комисионна за текущия месец“ е отбелязана сумата, която сте генерирали под формата на комисионна от Ваши клиенти и която ще бъде начислена към кредита Ви на 1во число, следващия месец.

В „Налични кредити в акаунта“ се начислява Вашата обща комисионна, която е на Ваше разположение за плащането на текущи или бъдещи услуги в ДжъмпБГ, или която желаете да изплатим към Вас. В случай, че желаете да я изплатим към Вас е нужно минимум да имате баланс от 100,00 лв. и да ни издадете фактура по която да направим плащането (необходимо да ни пишете по имейл и да ни изпратите фактурата, като в описанието на фактурата отбележите „Изплащане на комисионна“).

Ако имате нужда от допълнителна насока или информация за Вашия партньорски портал, то винаги може да ни потърсите по телефон или имейл, като с радост ще съдействаме.

 

 

 

Беше ли полезен този отговор? 0 Потребителите го смятат за полезно (0 Гласувания)