Процес по трансфер на домейн

Процеса по  трансфер протича по следния начин:

  1. Преди да започнете, задължително трябва да сте отключили домейна си. В противен случай трансферът не може да бъде стартиран.
  2. Трябва да е изключена и всякаква форма на WHOIS protect (защита на лични данни). Тя може да бъде възобновена след завършване на трансфер.
  3. Сдобиване с EPP/Authorization код за този домейн. Този код може да бъде взет от текущия ви хостинг доставчик, където в момента се намира вашия домейн.
  4. След задействане на трансфера, трябва задължително да го одобрите. Този процес включва изпращане на автоматизирано писмо от нашия регистратор Onlinenic. В това писмо е посочена парола и уникален URL адрес. Писмото се изпраща на административния контакт, който е зададен в WHOIS данните за вашия домейн. Трябва да посетите този URL адрес, където трябва да въведете паролата от това писмо и Вашия EPP/Authorization ключ. След натискане на бутона  "I approve", процеса продължава. Съветваме ви и да проверявате SPAM/JUNK директорията на вашата поща, защото е възможно писмото да е попаднало там. Това правило не важи за домейни с разширение .eu, .de.
  5. В рамките на 5 работни дни процеса по трансфер завършва и вече ще можете да управлявате домейна си при нас. Домейнът автоматично се подновява и за период от 1 година. Изключение правят домейни с разширение .de, eu.
ВАЖНО: При този процес Интернет страницата Ви няма да престава да се зарежда и ще функционира нормално.

Ако изпитвате каквито и е да е затруднения, не получавате писмото си за потвърждение или имате други въпроси, то можете да се свържете директно с нас, като изпратите запитване или ни пишете на support@jump.bg.

  • 5 Потребителите го смятат за полезно
Беше ли полезен този отговор?

Сходни публикации

Домейни с разширение .SX

Общи правила Функцията за заключване на домейн се поддръжа След като домейнът бъде изтрит,...

Промяна на WHOIS данни за домейн

Може да промените WHOIS данните за Вашето домейн име, което е регистрирано през нашата система...

Redemption Grace период

Ако даден домейн не е подновен в оказания период, той преминава в т. нар. Redemption Grace...

Домейни с разширение .INFO

Общи правила Функцията за заключване на домейн се поддръжа След като домейнът бъде изтрит,...

Домейни с разширение .NET

Общи правила Функцията за заключване на домейн се поддръжа След като домейнът бъде изтрит,...

Не можете да намерите отговор на вашия въпрос? Винаги можете да се свържете с нас на телефон 0700 3 10 11, support@jump.bg или ни изпратите запитване от тук:

Изпрати запитване!