Процес по трансфер на домейн

Процеса по  трансфер протича по следния начин:

  1. Преди да започнете, задължително трябва да сте отключили домейна си. В противен случай трансферът не може да бъде стартиран.
  2. Трябва да е изключена и всякаква форма на WHOIS protect (защита на лични данни). Тя може да бъде възобновена след завършване на трансфер.
  3. Сдобиване с EPP/Authorization код за този домейн. Този код може да бъде взет от текущия ви хостинг доставчик, където в момента се намира вашия домейн.
  4. След задействане на трансфера, трябва задължително да го одобрите. Този процес включва изпращане на автоматизирано писмо от нашия регистратор Onlinenic. В това писмо е посочена парола и уникален URL адрес. Писмото се изпраща на административния контакт, който е зададен в WHOIS данните за вашия домейн. Трябва да посетите този URL адрес, където трябва да въведете паролата от това писмо и Вашия EPP/Authorization ключ. След натискане на бутона  "I approve", процеса продължава. Съветваме ви и да проверявате SPAM/JUNK директорията на вашата поща, защото е възможно писмото да е попаднало там. Това правило не важи за домейни с разширение .eu, .de.
  5. В рамките на 5 работни дни процеса по трансфер завършва и вече ще можете да управлявате домейна си при нас. Домейнът автоматично се подновява и за период от 1 година. Изключение правят домейни с разширение .de, eu.
ВАЖНО: При този процес Интернет страницата Ви няма да престава да се зарежда и ще функционира нормално.

Ако изпитвате каквито и е да е затруднения, не получавате писмото си за потвърждение или имате други въпроси, то можете да се свържете директно с нас, като изпратите запитване или ни пишете на support@jump.bg.

Беше ли полезен този отговор? 35 Потребителите го смятат за полезно (103 Гласувания)