Redis и Wordpress на споделен хостинг

Ако желаете Wordpress инсталацията Ви да може да използва Redis кеширане, то можете да го постигнете по следния начин:

  • Свалете и инсталирайте следния модул: https://wordpress.org/plugins/redis-cache
  • Посетете своя cPanel -> UNIXy Redis -> Instance Info. Трябва предварително да сте активирали своята Redis инстанция, за да виждате нещо тук.
  • Отворете своя wp-config.php файл с текстов редактор или през файловия си мениджър, като добавите следните редове най-отдолу на файла:

define("WP_REDIS_HOST", 'IP_FROM_REDIS_INFO'); define("WP_REDIS_PORT", 'PORT_FROM_REDIS_INFO'); define("WP_REDIS_PASSWORD", 'AUTH_KEY_FROM_REDIS_INFO'); define("WP_CACHE_KEY_SALT", 'example.com');


Заменете example.com с името на сайта си. Всички останали редове се попълват с информацията от полетета в Instance Info. Моля обърнете внимание, че Redis Cache и LiteSpeed Cache плъгините са несъвместими. LiteSpeed Cache е плъгин, който притежава възможността за добавяне на Redis информация. Действието се извършва от Settings -> Advanced на плъгина.

Обръщаме внимание на факта, че повечето кеширащи плъгини имат подобна настройка и е необходимо да въведете информацията за redis инстанцията Ви в тях. За пример при W3 Total Cache може да намерите това в Performance -> Page/Object/Database cache менютата.

Беше ли полезен този отговор? 2 Потребителите го смятат за полезно (4 Гласувания)